Moody’s prikuplja podatke za reviziju kreditnog rejtinga Crne Gore

Vlada posvećeno radi na očuvanju stabilnosti i predvidivosti makrofiskalnog i ekonomskog okvira na šta ukazuje činjenica da Crna Gora ostvaruje veoma uspješnu saradnju sa Svjetskom bankom (SB) i Međunarodnim monetarnim fondom (MMF), saopštio je ministar finansija Darko Radunović. On je, prilikom redovne godišnje posjete eksperata kreditne agencije Moody’s, kazao da podrška SB i MMF-a, kako u kreditnom, tako i tehničkom odnosno ekspertskom domenu, govori o povjerenju tih institucija u politike i mjere koje uvodi Vlada i Ministarstvo finansija kao resorni organ.

Iz Ministarstva finansija je saopšteno da će se delegacija Moody’s-a u toku posjete Crnoj Gori sastati sa predstavnicima svih relevantnih institucija u cilju prikupljanja podataka na osnovu kojih će obaviti reviziju rejtinga Crne Gore, što će se reflektovati na njeno dalje pozicioniranje kod stranih povjerilaca.

Delegaciju Moody’s-a čine pomoćnik direktora u toj instituciji Dietman Hornung i vodeći analitičar za Crnu Goru Heiko Peters.

Radunović je upoznao sagovornike sa aktuelnim stanjem u javnim finansijama i prezentovao mjere fiskalne konsolidacije inkorporirane u Plan sanacije budžetskog deficita i javnog duga i Fiskalnu strategiju.

Check Also

EU donosi zakon koji će popraviti položaj gig radnika

Radnici na online platformama trebalo bi da uživaju ista prava kao i zaposleni u sigurnijim …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *