Stijepović ima najveću platu, Šćekić najmanju

Dodajte komentar

Najveću platu među predsjednicima crnogorskih opština ima gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović, koji mjesečno zarađuje 1.934 eura, dok najmanju ima prvi čovjek Berana Dragoslav Šćekić – 880 eura.

To se navodi u imovinskim kartonima koje su predsjednici opština, kao javni funkcioneri, dostavili Agenciji za sprečavanje korupcije.

Gradonačelnik glavnog grada Crne Gore Slavoljub Stijepović zarađuje najviše. Njegova plata varirala je, pa je u prva četiri mjeseca prošle godine primao oko 1.440 eura mjesečno, dok je od maja do kraja godine primao po 1.934 eura. Stijepović nema nekretnina na svoje ime, dok se na suprugu Ljiljanu vode stan od 120 kvadrata i dvije garaže od po 12 kvadrata. Gradonačelnik ne posjeduje ni automobil, već je „audi“ iz 2012. takođe u vlasništvu supruge.

Veselin Grbović, predsjednik nikšićke opštine, koja je najveća u Crnoj Gori, mjesečno za rađuje 1.709 eura. U svom vlasništvu ima četvorosoban stan od 119 kvadrata, još jedan stan od 79 i vikendicu od 76 metara kvadratnih, a naslijedio je i 16 odsto kuće od 96 kvadrata. Ne posjeduje automobil.

Iako se u imovinskom kartonu predsjednika opštine Budva Dragana Krapovića ne navodi plata, ona je, prema podacima koje je ranije objavila Pobjeda, oko 1.670 eura. Krapović je u godišnjem izvještaju o prihodima i imovini prijavio da od iznajmljivanja smještaja mjesečno zarađuje 1.500 eura, što se odnosi na period od maja do septembra. Posjeduje automobil audi „a8“ iz 2008. i vespu beverli „500“ 2005. godište. Krapović takođe otplaćuje hipotekarni kredit od 40.000 eura, i kratkoročni kredit 10.000 eura, a oba je uzeo prošle godine.

Predsjednik Opštine Ulcinj Nazif Cungu prima 1.536 eura, a Bara Zoran Srzentić 1.532 eura.

(Više u današnjoj Pobjedi)

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *