Počinju radovi na rekonstrukciji SC Morača vrijedni preko četiri miliona eura

Nakon što je urađen glavni projekat, Glavni grad je dobio građevinsku dozvolu za rekonstrukciju Male sale Sportskog centra “Morača” i njenu prenamjenu u multifunkcionalnu salu, nakon čega slijedi i početak radova vrijednih 4.200.000 eura, izjavili su iz Glavnog grada.

Projekat će se, kako navode, realizovati u formi privatno-javnog partnerstva kojim će Podgorica dobiti objekat koji će pružiti kvalitete uslove i za sve dvoranske sportove.

Iz Glavnog grada podsjećaju da je nakon javnog poziva, Skupština 28. februara 2017. godine odobrila potpisivanje ugovora sa Košarkaškim savezom, kao najboljim ponuđačem za privatnog partnera.

“Vodeći se bogatom sportskom kulturom i tradicijom Podgorice, uprava Grada odlučna da u okviru sportske politike svim subjektima u sportu omugući da djeluju lakše i uspješnije i razvijaju svoje sportske klubove”, navode u saopštenju.

Na kraju kažu da nezavisno od toga o kojoj je grani sporta riječ, aktuelna lokalna vlast je i na ovaj način doprinijela da se obezbijede bolji uslovi za buduće generacije u vidu kvalitetne infrastrukture za razvoj sporta i uspjehe sportista.

Check Also

Pržno dobilo novo šetalište

Pržno je dobilo novo šetalište, koje je sinoć svečano otvoreno u okviru manifestacije “Budvanske večeri”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.