Pošta Slovenije u Srbiji i BiH traži stotinjak poštara i vozača

Slovenačka državna pošta Pošta Slovenije (PS) odlučila je zbog deficita vozača i poštara te kadrove da potraži u BiH i Srbiji, što je izazvalo ogorčenje zaposlenih, odnosno njihovog sindikata, pišu slovenački mediji.

“Poštar koji ne zna slovenački jezik teško će moći da komunicira s kolegama na poslu, sa šefovima i posebno sa strankama, što će nanijeti štetu ugledu slovenačkih poštara”, objavo je sindikat poštara.

Poštari navode kako pismonoša u Sloveniji mora dobro poznavati slovenačke i evropske propise koji se odnose na uručivanje pošiljaka, a sumnjaju da iza poteza uprave da poštare i vozače nađe u inostranstvu stoje drugi razlozi.

Plate poštara i vozača u Pošti Slovenije relativno su male, a poštarski sindikat žali se i na sve veće dodatne zadatke koje od njih traži uprava, želeći državnu poštu po profitu i rasponu usluga približiti komercijalnim ponuđačima poštanskih i sličnih usluga, pri čemu zaboravljaju na interese i potrebe zaposlenih i mimoilaze njihov sindikat.

Predsjednik Sindikata poštanskh službenika KS 90 Saša Gržinič kazao je kako je uvjeren da bi Pošta dodatne radnike mogla naći među 80-ak hiljada nezaposlenih u Sloveniji, ali da bi prije toga morala urediti uslove rada i plate, umjesto da “bježi od odgovornosti” i traži radnike u inostranstvu.

Check Also

Crnogorski elektroprenosni sistem dijeli dividendu od preko 7,4 miliona eura

Održana je deveta vanredna Skupština akcionara Crnogorskog elektroprenosnog sistema, kojom je predsjedavao v.d. izvršnog direktora …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *