Vunko postaje poslovni centar

Dodajte komentar

Nekadašnji vunarski kombinat Vunko zvanično je juče prodat za 2,25 miliona eura, nakon ovjere kod notara i potpisivanja ugovora između stečajnog upravnika Radojice Grbe i predstavnika konzorcijuma kompanija “Dulović i “Bravera“. Primopredaja fabrike je zakazana za 31. jul.

Izvršni direktor Bravere Vlado Veličković kazao je da će u prostorije Vunka biti preseljen “Bau centar”, a biće otvorena najveća sportska radnja na sjeveru, sa najnižim cijenama u regionu.

U poslovno-tržnom centru centru će biti zastupljeni proizvodni, turistički i sportski i ugostiteljski sadržaji najavio je Veličković, dok je njegov partner Zoran Dulović rekao da su Vunko kupili zbog biznisa, a ne zbog prodaje. Predstavnik radnika Desimir Minić očekuje da Vlada pomogne u ispunjavanju obaveza koje Vunko ima prema bivšim zaposlenim.

“Pisali smo premijeru Dušku Markoviću i ministru finansija Darku Radunoviću da se Vlada odrekne svojih potraživanja, kao mnogo puta do sada, u korist radnika. Dug prema 330 radnika je 850.000 eura, plus pola miliona za otpremnine za 141 radnika”, rekao je Minić.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *