Vunko postaje poslovni centar

Nekadašnji vunarski kombinat Vunko zvanično je juče prodat za 2,25 miliona eura, nakon ovjere kod notara i potpisivanja ugovora između stečajnog upravnika Radojice Grbe i predstavnika konzorcijuma kompanija “Dulović i “Bravera“. Primopredaja fabrike je zakazana za 31. jul.

Izvršni direktor Bravere Vlado Veličković kazao je da će u prostorije Vunka biti preseljen “Bau centar”, a biće otvorena najveća sportska radnja na sjeveru, sa najnižim cijenama u regionu.

U poslovno-tržnom centru centru će biti zastupljeni proizvodni, turistički i sportski i ugostiteljski sadržaji najavio je Veličković, dok je njegov partner Zoran Dulović rekao da su Vunko kupili zbog biznisa, a ne zbog prodaje. Predstavnik radnika Desimir Minić očekuje da Vlada pomogne u ispunjavanju obaveza koje Vunko ima prema bivšim zaposlenim.

“Pisali smo premijeru Dušku Markoviću i ministru finansija Darku Radunoviću da se Vlada odrekne svojih potraživanja, kao mnogo puta do sada, u korist radnika. Dug prema 330 radnika je 850.000 eura, plus pola miliona za otpremnine za 141 radnika”, rekao je Minić.

Check Also

3 razloga zašto ne treba da budete zahvalni samo zato što imate posao

Kada su ljudi zahvalni samo na činjenici da imaju posao, postoji šansa da će ih …

Leave a Reply

Your email address will not be published.