Proglašen stečaj u “Radoju Dakiću”

Dodajte komentar
Sa jednog od protesta radnika

Privredni sud Crne Gore, na čijem je čelu Blažo Jovanić, donio je rješenje kojim se proglašava bankrot u preduzeću “Radoje Dakić.

“Nad stečajnim dužnikom “Radoje Dakić, u stečaju, sprovešće se postupak bankrotstva i unovčenja imovine stečajne mase”, navedeno je u rješenju koje je taj sud donio 4. jula, a koje je potpisao Jovanić.

Stečajni postupak u tom preduzeću otvoren je rješenjem istog suda 19. decembra prošle godine, na zahtjev Poreske uprave, koja je inicirala stečaj, zbog, kako je navedeno u rješenju, trajne insolventnosti i nelikvidnosti.

Privredni sud donio je rješenje o banktrotstvu tog preduzeća pozivajući se na Zakon o stečaju, kojim je propisano da se rješenje o banktoru donosi ukoliko stečajni dužnik u roku od 30 dana od dana otvaranja stečaja ne podnese izjavu o namjeri da izvrši reogranizaciju. Sud konstatuje da stečajni dužnik u konkretnom slučaju nije podnio izjavu o namjeri da izvrši reorganizaciju, te da je stoga i donijeto rješenje o proglašenju bankrota.

U rješenju je navedeno da su na rješenje o uvođenju stečaja u to preduzeće podnijete tri žalbe, koje je Apelacioni sud odbio i 6. juna potvrdio rješenje prvostepenog suda o uvođenju stečaja u to preduzeće.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *