Budvanska rivijera: Rezultati poslovanja nadmašili prošlogodišnje

Dodajte komentar
Budva

Za šest mjeseci rada hotela Kompanije Budvanska rivijera rezultati fizičkog obima prometa sa preko 150 hiljada noćenja premašuju prošlogodišnji uporedni period i to za 23%, sa najvećim povećanjem broja noćenja u lux dijelu Turističkog naselja Slovenska plaža (za 41%).

Polugodišnji presjek pokazuje dominantno učešće gostiju sa tržišta Rusije koji su sa preko 44 hiljade noćenja ostvarili povećanje u odnosu na prvih 6 mjeseci 2016. Za 6%.

Na drugoj poziciji je tržište Francuske koje u odnosu na sva tržišta Zapadne Evrope ove godine bilježi najveći procentualni pomak, i to za 26%.

U predsezonskom periodu su i tržišta Regiona pozitivno odreagovala na ponudu Hotelske grupe, pa je tako Srbija visokopozicionirano emitivno tržište sa povećanjem obima prometa za 32% u odnosu na sezonu 2016. Sa nešto manjim brojem noćenja ali isto sa povećanjem (26%) u odnosu na uporedni prošlogodišnji period je i tržište Bosne i Hercegovine.

Raduje činjenica da su značajnije povećanje prometa u predsezonskom periodu ove turističke godine ostvarila tržišta koja su velikim dijelom bila predmet marketinške kampanje i napora da se pojedine emitivne zone reaktiviraju i ponovo budu dio turističkog prometa u Crnoj Gori.

Tako su tržišta Danske, Engleske, Finske, Norveske, Njemacke, Poljske i Švedske ostvarile povećanje prometa u poređenju sa prošlom godinom koje kod pojedinih emitivnih zona prevazilazi dvocifreno procentualno povećanje.

Predsezonski period je na samom početku bio u znaku dolazaka turista sa tržišta zapadne i sjevero- zapadne evrope, a tokom maja i juna mjeseca evedentiran je veliki broj manifestacija sportsko- rekreativnog i naučnog karaktera.

U junu je u svim hotelima Kompanije realizovano preko 96 hiljada noćenja sa povećanjem u odnosu na prošlu godinu za 11%.

Šesti mjesec je u Hotelskoj grupi protekao u znaku masovnijih MICE rezervacija.

Tako je u Turističkom naselju Slovenska plaža održano Evropsko prvenstvo mladih u šahu, koje je okupilo preko 500 mladih šahista. Turističko naselje je istovremeno po drugi put bilo domaćin Naučne konferencije radioaktivnih istraživanja sa 300 učesnika.

U hotelu Mogren je takođe tokom juna mjeseca u organizaciji Mašinskog fakulteta iz Podgorice održan seminar pod nazivom Kodip; dok je u hotelu Palas tradicionalno već u organizaciji Univerziteta Crne Gore i foruma univerzitetskih profesora i istraživača Crne Gore održan naučni skup sa dva instituta Ruske akademije nauka.

Ovih dana se u organizaciji Svjetske festivalske Asocijacije, drugu godinu za redom u turističkom naselju Slovenska plaža održava Festival internacionalnog folklora koji je okupio folklorne sastave iz Rusije, Ukrajine, Moldavije, Rumunije, Bugarske, Poljske.

Od 01.jula turistička privreda je ušla u period visoke turističke sezone koji u Hotelskoj grupi Budvanska rivijera protiče u znaku visoke procentualne popunjenosti hotelskih kapaciteta.

Iako možda netipično za ovaj dio turističke sezone, u Slovenskoj plaži se ovih dana u organizaciji Centra za prava deteta iz Srbije sprovodi projekat uz podršku Swedish Development Aid posredstvom Save the Children International, kao i Konferencija na temu Novi trendovi u obrazovanju.

Hotelska grupa Budvanska rivijera je trenutno domaćin za 3.492 gosta, a tokom jula je već realizovano preko 13 hiljada noćenja.

Analitika

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *