Pet korisnih savjeta za Viber

Viber je popularna i široko rasprostranjena aplikacija. Jednostavan je za korištenje i pored brojnih nedostataka, mnogi korisnici ne znaju za mnogo zanimljivih mogućnosti koje nudi.

Ovo je pet savjeta koji će vam pomoći u korištenju Vibera, a koje možda nista znali, piše N1.

  1. Moguće je sakriti profilnu sliku od nepoznatih osoba. Vrlo često, kada imate propušten poziv, upravo putem Vibera tražite identitet osobe koja se krije iza nepoznatog broja. Rijetki znaju da je moguće zabraniti neznancima da vide ko ste. Birajte podešavanja – privatnost pa isključite opciju ”prikaži moju sliku”.
  2. Pronađite podešavanja – privatnost, a potom isključite status ”na mreži”. Tako će vaš online status biti skriven i niko neće znati jeste li na mreži.
  3. Viber je moguće instalirati i na računar, što će vam znatno olakšati njegovu upotrebu i ubrzati kompletan proces. Mnogi korisnici zaobilaze ovu mogućnost računajući da je Viber ipak aplikacija za mobilne uređaje.
  4. Ako ne želite da prijatelji vide da je njihova poruka stigla do vas, jednostavno birajte podešavanja – obavještenja i opciju “Prikaži pregled poruke”. Jednostavno je možete isključiti i nitko neće znati jeste li i kada pročitali poruku.
  5. Redovno brišite podatke koje Viber automatski čuva na vaš uređaj. Memorija telefona mogla bi biti opterećena pa uređaj radi sporije. U galeriji pronađite automatski skinute sadržaje i ubrzajte rad svog telefona.

Check Also

UNIQA grupa: Preliminarna dobit za 2020. veća od očekivane uprkos COVID-19

UNIQA je zaključila  2020. godinu, koju je obilježio COVID-19, nadmašivši očekivanja iz aprila 2020. Međutim, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *