Pregled štampe za 20. jun: Novosti iz ekonomije

Dodajte komentar

Portal Bankar.me donosi pregled najvažnijih ekonomskih naslova u današnjim crnogorskim dnevnim novinama:

Vijesti

Investitori iz Libana zainteresovani za CG

Libanski investitori zainteresovani su da ulažu u Crnu Goru, saopštio je počasni generalni konzul CG u Libanu Marvan Pol Kebe na sastanku sa guvernerom Centralne banke Radojem Žugićem. Saopšteno je da je dogovorena priprema sastanka guvernera Crne Gore i Libana, u pravcu definisanja konkretne saradnje.

Poništen tender za Buljaricu

Savjet za privatizaciju i kapitalne projekte proglasio je neuspjelim tender za valorizaciju Buljari-ce, na koji je ponudu dostavila CDC International Corporation (CDCIC) sa sjedištem na Kajmanskim ostrvima.

EPS želi da kupi akcije od A2A?

Elektroprivreda Srbije zainteresovana je za kupovinu 41,7 odsto akcija koje italijanska kompanija A2A posjeduje u Elektroprivredi Crne Gore (EPCG), saznaju Vijesti.

Dnevne novine

Povećati imidž bankarskog sistema

Udruženja banaka Crne Gore i Srbije zaključila su Memorandum o saradnji u Beogradu, koji ima za cilj povećanje prestiža, imidža i povjerenja u bankarski sistem, kao i promociju visokih standarda u bankarstvu.

Veci platni promet u maju

Vrijednost realizovanog platnog prometa za 19 radnih dana u maju iznosila je 2,32 milijarde eura, 11 odsto više nego u aprilu, pokazali su podaci Centralne banke Crne Gore (CBCG).

KROZ PROJEKAT HILJADU PLUS PRODATO 376 STANOVA

Kroz projekat Hiljadu plus na nivou Crne Gore je prodato 376 stanova, što je 45.13 odsto od broja prodatih stanova u novogradnji u državi, pokazuju podaci Monstata.

Dan

Platni promet 2,32 milijarde eura

Vrijednost realizovanog platnog prometa u maju iznosila je 2,32 milijarde eura, što je povećanje od 11 odsto u odnosu na april, prema podacima Centralne banke.

Boriće se protiv sive ekonomije

Povećanje fiskalne discipline dalo je dobre i ohrabrujuće rezultate koji se ogledaju u značajno boljoj naplati budžetskih prihoda, ali u narednom periodu dodatna pažnja treba biti posvećena smanjenju sive ekonomije, ocijenjeno je na sastanku premijera Duška Markovića i direktora Uprave carina Vladana Jokovića, Poreske uprave Miomira M. Mugoše i Uprave za inspekcijske poslove Božidara Vuksanovića.

Bitkoin 3.000 dolara

Kriptovaluta bitkoin dostigla je novu najvišu vrijednost i opasno se približila nivou od tri hiljade dolara.

Pobjeda

Traži istragu o pomoći Montenegro erlajnzu

Potpredsjednik SDP-a Raško Konjević pozvao je glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića da ispita da li u odluci Vlade da Montenegro erlajnzu dodijeli dva miliona eura državne pomoći ima elemenata krivičnog djela.

U julu konkurs za 50 radnika

Poreska uprava će za mjesec raspisatijavni oglas za prijem 50 novih radnika, najavioje direktor ove ustanove Miomir M. Mugoša i najavio formiranje 11 novih organizacionih jedinica unutar Poreske uprave.

Crna Gora druga u regionu

Bruto domaći proizvod Crne Gore po stanovniku lanije bio 42 odsto prosjeka EU, čimeje na drugom mjestu u regionu, pokazalaje prva procjena Eurostata.

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *