10 benefita društvenih mreža za male biznise

Dodajte komentar

Kao što neko, vjerovatno čak na ulici, reče “više se ne postavlja pitanje da li koristiš društvene mreže, već kako sebe predstavljaš na njima”. Isto važi za brendove, male privatnike i sve one koji žele da uvećaju svoj profit.

“Ostavi taj telefon, malo razgovaraj sa nama” je tipična rečenica zabrinutih roditelja današnjih mladih generacija.

Razmišljamo, vjerovatno ne bi držali telefon u rukama i koristili društvene mreže da na tim istim kanalima ne postoji nešto posebno što zadovoljava njihovu potrebu za informacijom.

Isto važi za brendove, male privatnike i sve one koji žele da uvećaju svoj profit.

Sa tim u vezi, izdvojili bismo TOP 10 benefita društvenih mreža:

  1. Dobijate nevjerovatno kvalitativne i kvantitativne podatke o svojim kupcima/korisnicima usluga – gdje se nalaze, šta rade i vole.
  2. Povećavate svijest o postojanju svog proizvoda/usluge, a ujedno i stičete lojalnost svojim prisustvom – za jedan dan oglašavanja može da sazna za vas i 300 odsto više ljudi nego jednim bilbordom, a sa manje ulaganja.
  3. Targetirate ciljnu grupu, koja vama odgovara i dobijate rezultate u realnom vremenu
  4. Generišete veću prodaju, pa čak i kod onih kupaca/korisnika usluga koji su se premišljali -istraživanje iz 2015. godine kaže 75 odsto kompanija, koje koriste društvene mreže, povećalo je svoju prodaju u prethodnih 12 mjeseci.
  5. Pružate određeno iskustvo svojim kupcima/korisnicima – svojom prisutnošću odajete im utisak da ste uvjek tu za njih.
  6. Povećavate posjetu svojoj veb sajt prezentaciji, ali i bolje ste rangirani na Google pretraživaču – tehnologija je živa stvar, što ste više interesatni ljudima to vas algoritam gura na prve pozicije.
  7. Pratite šta vaša konkurencija radi – ako ona nije na društvenim mrežama onda ste zasigurno lider sa svojom prisutnošću.
  8. Vrlo brzo možete prenijeti vijest o svom novom proizvodu/usluzi – i jeftinije.
  9. Usko targetiranje – omogućava vam da jedan proizvod/uslugu ponudite jednoj ciljnoj grupi, a drugi potpuno različito i to lokalno, jednom dijelu grada, opštine, države ili svijeta.
  10. Gradite veze i povjerenje – sa svojim kupcima, ali i sa širom zajednicom, kao što su dobavljači i drugi saradnici.
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *