Microsoft uložio novac u srpsko-američki startap

IT firma Frejm (Frame) koja ima svoj tim u Srbiji dobila je novu investiciju vrijednu 16 miliona dolara, a među investitorima je i najveća softverska kompanija na svijetu Microsoft, saopšteno je danas iz Frejma.

Ovaj srpsko-američki startap svojim proizvodima omogućava mnogim svjetskim organizacijama prebacivanje desktop aplikacija i softverskih alata u klaud (cloud).

Frejm u Srbiji ima razvojne timove u Nišu i Beogradu sa više od 30 ljudi, a iskoristiće nova sredstva za zapošljavanje softverskih inženjera, kao i za proširenje prodaje i marketinga, naročito u Evropi i Aziji.

Jedan od potpredsjednika Majkrosofta Nagraj Kašjap rekao je da je impresioniran onim što je vidio u toku dosadašnje saradnje sa Frejmom.

„Frejm omogućava milionima Windows aplikacija, ali i stotinama miliona korisnika direktan put do pouzdanog i bezbednog IT okruženja. Koristeći Microsoftov kloud, Frejm nudi neprevaziđene mogućnosti firmama širom svijeta, zbog čega smo i odlučili da investiramo i da zajedno radimo na proširenju kapaciteta“, rekao je Kašjap.

 

Check Also

Učiti od Alibabe: Kreiranje vrijednosti u digitalnoj ekonomiji

Nove ideje pretvorene u vrijedne inovacije oduvjek su bile način kako unaprijediti poslovanje i odbraniti …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *