U Novom duvanskom biraju nove direktore

Vanredna skupština akcionara Novog duvanskog kombinata zakazana je za 12. jun, a na dnevnom redu je donošenje odluke o razrješenju članova odbora direktora tog akcionarskog društva i imenovanje novih.

Takođe, na dnevnom redu vanredne skupštine akcionara je i donošenje odluke o prodaji pokretne imovine koja, kako je navedeno u obavještenju koje je juče objavljeno u štapmi, nije neophodna za nastavak proizvodnje na novoj lokaciji.

Prema podacima Centralnog registra privrednih subjekata, predsjednik odbora direktora je Isat Boljević, kojeg Specijalno državno tužilaštvo sumnjiči za krivično djelo zloupotrebe ovlašćenja u privrednom poslovanju. Istraga je otvorena nakon što su u magacinu na Karabuškom polju, krajem marta, zaplijenjene cigarete vrijedne oko četiri miliona eura, za koje postoji sumnja da su bile namijenjene za šverc, a koje su tokom prošle godine proizvedene u NDKP-u.

Članovi odbora direktora su ispred Vlade Marina Glendža, a ispred arapske kompanije BMJ, koja je sa Vladom i Glavnim gradom polovinom februara prošle godine potpisala ugovore o upravljanju i dokapitalizaciji, Amhad Bkairat.

Check Also

“AMB Tours” je trajekt “Prizna” kupio za 252.000 eura

Hrvatska državna brodarska kompanija “Jadrolinija” za “Vijesti” je zvanično saopštila da je 53 godine stari …

Leave a Reply

Your email address will not be published.