Transavia: Tivat – Pariz za 45 eura

Dodajte komentar

Aviokompanija Transavia uspostavila je liniju Pariz – Tivat i, kako su saopštili na konferenciji za novinare, očekuju da će do oktobra na toj liniji prevesti 15 hiljada putnika.

Na zajedničkoj konferenciji za novinare aviokompanije Transavia, Aerodroma Crne Gore i Nacionalne turističke organizacije (NTO) Crne Gore, istaknut je značaj povezivanja glavnog grada Francuske i Tivta.

Komercijalni direktor Transavie Erv Kozar kazao je da će na ruti između Tivta i Pariza ponuditi ukupno oko 17 hiljada sjedišta u avionima.

„A računamo da ćemo ostvariti rezultat od najmanje oko 15 hiljada prevezenih putnika, jer je proječan load faktor Transavie 90 odsto“, kazao je Kozar.

On je, kako je saopšteno iz Aerodroma Crne Gore, rekao da su današnjim letom doveli predstavnike brojnih francuskih turističkih agencija i operatera, jer im je, kako je naveo, obostrani cilj da u Francuskoj što više promovišu Crnu Goru kao destinaciju, posebno Tivat.

„Imamo odličnu saradnju sa Aerodromima Crne Gore i crnogorskom NTO, a u najnovijem broju inflight magazina naše kompanije, objavaljen i poseban tekst na tri strane o turističkoj ponudi Crne Gore”, kazao je Kozar.

Zamjenica direktorice NTO, Maja Liješević, naglasila je da je francusko tržište jedno od najbitnijih zapadnoevropskih tržišta, sa kojeg se već nekoliko godina bilježi stalni rast.

„Lani smo iz Francuske imali ukupno oko 50 hiljada turista koji su ostvarili oko 250 hiljada noćenja što je sedamodsto više nego 2015. Ove godine očekujemo dodatni porast posjete, jer je aviodostupnost Crne Gore sve bolja, čemu pored redovnih linija nacionalne aviokompanijedoprinosi i dolazak Transavie kao dijela Air France-KLM grupe u našu državu”, istakla je Liješević.

Direktor Aerodroma Tivat, Radovan Marić, takođe je istakao značaj uspostavljanja linije Pariz-Tivat i dodao da se nada da će se ona održati i nakon ljetnje sezone.

„Naš ovogodišnji cilj je ambiciozan, ali i dostižan, uz brojne napore i požrtvovan rad svih naših zaposlenih, jer kroz terminalnu zgradu u Tivtu treba da prođe preko milion putnika”, rekao je Marić.

U saopštenju se navodi da je početna cijena karte 45 eura, uključujući i sve aerodromske takse, a letovi će se obavljati četvrtkom i nedjeljom avionima tipa „boing 737-800“, kapaciteta 189 putnika.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *