Microsoft: Smartfoni nemaju budućnost

I dok svi vjeruju da “Microsoft” napušta tržište telefona, kompanija time želi da pošalje poruku da će smartfoni i dalje biti dio dugoročne strategije, ali neće biti slični onome što se trenutno nalazi na tržištu.

Naime, “Microsoft”-ov direktor Satja Nadela je rekao da će njegova kompanija izraditi još telefona, ali da će oni biti u potpunosti drugačiji od uređaja koje korisnici danas mogu da kupe. Sa druge strane, Aleks Kimpan, izumitelj “Microsoft”-ovog Hololens uređaja daje nagovještaje da je telefon već mrtav.

“Korisnici to jednostavno nisu shvatili”, rekao je on tvrdeći da sadašnji koncept mobilnih telefona nema budućnost, jer on smatra da će se telefoni razvijati ka novim formama, a uz pomoć novih tehnologija će napredovati van postojeće forme, dok postoji dobra šansa da će ih zamijeniti uređaji poput Hololensa.

U ovom trenutku “Microsoft”-ov fokus je na izgradnji telefona koji nije telefon kakav danas poznajemo, što je dio strategije kao ona koju je kompanija pokušala i uspjela da uradi kod Surface serije proizvoda. Microsoft želi da kreira telefon koji će donijeti mnogo više funkcija nego postojeći modeli.

Check Also

Učiti od Alibabe: Kreiranje vrijednosti u digitalnoj ekonomiji

Nove ideje pretvorene u vrijedne inovacije oduvjek su bile način kako unaprijediti poslovanje i odbraniti …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *