Pregled štampe za 28. april: Novosti iz ekonomije

Dodajte komentar

Portal Bankar.me donosi pregled najvažnijih ekonomskih naslova u današnjim crnogorskim dnevnim novinama:

Vijesti

Turska kompanija Ozata ponudila 2,1 milion eura

Mali dok Jadranskog brodogradilišta Bijela, dug 148 metara, sa opremom, prodat je jedinom ponuđaču, turskoj kompaniji Ozata Trasnaclika Sanayi ve Ticaret, za 2,1 milion eura. Iz kabineta predsjednika Privrednog suda Blaža Jovanića Radiju Jadran su kazali da je odluka o prodaji malog doka donijeta 19. aprila.

Opštine će moći više da se zaduže

Opštine koje pozitivno posluju imaće mogućnost da uz saglasnost Ministarstva finansija povećaju procenat dozvoljenog zaduženja ako novac koriste za finansiranje kapitalnih projekata značajnih za opštinu i državu.

Belvi i Olimpik idu pod zakup

Skupština akcionara Hotelsko-turističkog preduzeća Ulcinjska rivijera donijela je juče voljom većinskih vlasnika, državnih fondova i Vlade, odluku o izdavanju u dugoročni zakup dijela imovine.

Dnevne novine

Crnogorski pomorci na bijeloj listi

Crnogorski pomorci i službeno su se vratili na “bijelu listu” Evropske agencije pomorske sigurnosti (EMSA-e), saopšteno je u Ministarstvu saobraćaja i pomorstva.

SDP i URA traže stopiranje prodaje Instituta

Koalicija Socijaldemokratske partije i Građanskog pokreta Ujedinjena reformska akcija pod nazivom SDP-URA Vazda”, pokrenula je prikupljanje potpisa podrške građana Herceg Novog za zaustavljanje prodaje Instituta Simo Milošević” u Igalu.

Usvojene izmjene i dopune Zakona o eksproprijaciji

Skupština je juče usvojila više zakonskih tekstova, između ostalih i izmjene i dopune Zakona o eksproprijaciji, kojim bi trebalo da se otklone dosadašnji nedostaci u primjeni tog pravnog akta.

U fabriku u Meljinama uloženo 16 miliona eura

Veliki su izgledi da se otpočne izgradnja mosta na Verigama, koji je ozbiljna šansa za kvalitet života svakog stanovnika Herceg Novog, poručio je tokom jučerašnje posjete hercegnovskoj opštini premijer Duško Marković.

Dan

Za rekordan minus nagrađen poslom u ministarstvu

Doskorašnji izvršni direktor Montenegroerlajnza Zoran Kostić, za vrijeme čijeg mandata je nacionalna avio-kompanija napravila rekordan godišnji minus u poslovanju, imenovan je za vršioca dužnosti generalnog direktora Direktorata za vazdušni saobraćaj u Ministarstvu saobraćaja.

Ako ne važi kolektivni, ne važi ni kupoprodajni ugovor

Izvršni odbor Sindikalne organizacije AD Port of Adrija na jučerašnjoj sjednici razmatrao je pravni stav Građanskog odjeljenja Vrhovnog suda Crne Gore, prema kojem se kolektivni ugovor Luke Bar od 6. februara 2009. godine ne može primjenjivati na Kontejnerske terminale i generalne terete Port of Adrija, nakon 30. septembra 2010. godine.

U stečaj otišlo 660 preduzeća

U prošloj godini stečaj je uveden u 660 preduzeća, saopštio je najučerašnjoj konferenciji za novinare predsjednik Privrednog suda Blažo Jovanić.

Pobjeda

Hoteli u najam na 30 godina

Odluka o dugoročnom zakupu dijela imovine HTP Ulcinjske rivijere na 30 godina donijetaje najučerašnjoj vanrednoj skupštini akcionara tog društva, saopštio je Pobjedi izvršni direktor kompanije Radomir Mikan Zec.

U maju saslušanje za EKIP

Odbor za ekonomiju će u drugoj polovini maja organizovati kontrolno saslušanje za izbor dva člana Savjeta Agencije za elektronske komunikacije. U maju će biti raspisan i konkurs za izbor još jednog člana Senata Državne revizorske institucije.

Do Njujorka za 438 eura

Turkiš erlajnz organizuje akciju proljećnih sniženja. Tako je povratna karta do Njujorka^sa svim taksama 438 eura,vdo Čikaga 517, do Pekinga 509, Šangaja 549, a do Maldiva 617 eura. Kako su Pobjedi saopštili iz kompanije Turkiš erlajnz karte će biti u prodaji samo od 25. aprila do 16. maja, a za putovanja između 1. oktobra i 15. marta 2018.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *