Za reprogram poreza prijavljeno 170 miliona

Dodajte komentar
Poreska uprava

U skladu sa Zakonom o reprogramu poreskih potraživanja, juče je istekao rok u kojem su poreski dužnici mogli da se prijave za reprogram duga, saopšteno je iz Vlade.

Od početka reprograma do ponedjeljka predato je ukupno 5.435 zahtjeva u.iznosu od 170.892.512,42 eura, što nije konačan rezultat s obzirom na to da je prijavljivanje još u toku navedeno je u saopštenju.
Direktor Poreske uprave Miomir M. Mugoša kazao je da Poreska uprava gradi partnerski odnos sa poreskim obveznicima, te da smatra da su pokazali da žele da budu podrška održivom biznisu, a ne biznis barijera.

Prema njegovim riječima, za reprogram su se prijavili i poreski obveznici koji najviše duguju državi, odnosno koji se nalaze na crnoj listi, a za reprogram su prijavili oko 100 miliona eura.

“Kao što smo afirmisali dobrovoljno poštovanje poreskih propisa, isto tako ćemo sada prema onima koji nijesu iskoristili ovu šansu, koja je korektna i fer ponuda države, i nijesu se prijavili za reprogram, imati vrlo oštre represivne mjere koje stoje na raspolaganju Poreskoj upravi, konačno, ona koja je najteža za svakog poreskog obveznika, a to je uvođenje stečaja”, zaključio je Mugoša.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *