Uvodi se stečaj u Ekomeduzu, Radu, Ribarstvo i Primorku

Dodajte komentar

Zbog potraživanja zaposlenih u poljoprivrednim preduzećima, među kojima su Ribarstvo, “Bjelasica Rada, Ekomeduza i Primorka, biće uveden stečaj, odlučeno je na glavnom odboru Sindikata poljoprivrede, prehrambene i duvanske industrije. Sjednici su prisustvovali predstavnici Ministarstva poljoprivrede i Privredne komore.

Na konferenciji za medije predsjednik sindikata Veljko Baošić istakao je da Ribarstvo ne radi, jer je Komercijalna banka Budva na ime hipoteke preuzela imovinu.

“Imamo najave nekoliko investitora i očekujemo dogovor u vezi sa pokretanjem proizvodnje”, kazao je Baošić, koji smatra da je Primorka u najgoroj situaciji.

“Dio kompanije je kremiran, a dio živ, ali u lošem stanju”, saopštio je Baošić.

Podsjetio je da u Crnoj Gori postoji sedam fabrika vode, od kojih nijedna ne radi, a “vodu uvozimo kao da smo u Sahari. Potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede Milutin Simović kazao je da je glavna tema na glavnom odboru bila kako svi zajedno mogu doprinijeti da se stvori nova vrijednost, a ne da se svi iscrpljuju u vezi raspodjele onoga što se do sada stvaralo.

“Za Ekomeduzu je dogovoreno da se u narednih 15 do 30 dana analizira stanje, a razgovaraćemo i sa vlasnikom firme”, naveo je Simović i istakao da su prethodnih dana razgovarali o Ribarstvu sa predstavnicima Komercijalne banke i da ima dobrih najava.

“Pokušaćemo da stvorimo pretpostavke da ta fabrika počne da proizvodi. Najvažniji je dijalog i povjerenje, a niko nema čarobni štapić da sve promijeni preko noći”, dodao je Simović.

Baošić je optužio vlasnika Ekomeduze da krši zakon i prava zaposlenih.

“Poslodavac se drznuo, pa je u prethodnom periodu na nelegalan način otuđivao imovinu. U Ekomeduzi ima 75 zaposlenih, ali trenutno se, raznim mahinacijama i prevarnim radnjama poslodavca Jezdimira Vujičića, došlo do šest zaposlenih”, precizirao je Baošić.

Pobjeda

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *