Otvorene prijave za mlade preduzetnike za program – Nagrada za društvene promjene

Program Nagrada za društvene promjene svečano je predstavljen prošlog mjeseca, a sada su otvorene i zvanične prijave.

Mladi od 14 do 30 godina, koji imaju ideje za društvene biznise i žele da rade na unaprijeđenju zajednice, pozivaju se da prijave svoje projekte do 7. maja.

Svi zainteresovani, mogu se takođe prijaviti na radionicu “Fabrika Ideja”, koja će se održati u tri grada, prijava je obavezna, a broj mjesta je ograničen:

27.03. – Kotor

28.03. – Podgorica

29.03. – Budva

Cilj programa Nagrada za društevene promjene jeste da promoviše društveno preduzetništvo, te da omogući učesnicima da uz pomoć malih i velikih preduzeća, profesionalaca i eksperata iz različitih oblasti djelovanja, pokrene vlastiti društveni biznis. Učešćem na programu mladi preduzetnici dobijaju mentorstvo, edukaciju, umrežavanje sa najvećim kompanijama u Crnoj Gori, prostor za rad tokom procesa inkubacije, a na kraju projekta, najbolje ideje osvajaju početni kapital za razvoj, u iznosu od 1500 EUR, koji uz programsku podršku, obezbijeđuje Erste Banka Crna Gora.

“Nagrada za društvene promjene (Social Impact Award) promoviše znanje i praksu društvenog preduzetništva među europskim studentima i studenticama. To je najveći projekat u Evropi, posvećen studentima/icama, na temu društvenog preduzetništva. Osnovan je od strane Univerziteta za biznis i ekonomiju iz Beča i Impact HUB-a”, kazali su organizaori.

Ukupno dvadeset zemalja su članice internacionalnog projekta Social Impact Award: Austrija, Švicarska, Švedska, Češka Republika, Slovačka, Rumunija, Grčka, Makedonija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Srbija, Rusija, Albanija, Hrvatska, Mađarska, Slovenija, Kosovo, Gruzija, Španija, Tunis i ove godine će mentorstvom i ekukacijom podržati više od 150 ideja za društveno preduzetništvo, od  čega će 60+ ideja dobiti nagrade ukupne vrijednosti više od 100.000 Eura.

Ovaj projekat namijenjen je promociji društvenog preduzetništva sa ciljem da mladi koji žele da pokrenu sopstvene društvene biznise dobiju potrebne alate i podršku i direktno utiču na unaprijeđenje svojih lokalnih zajednica.

Za dodatne informacije o programu možete se obratiti na  [email protected] ili na +381 60 684 06 12.

www.socialimpactaward.me

www.facebook.com/SIAMNE

Check Also

Početak škole uz poklon popust NLB Banke na online kupovinu NLB Visa karticama

Za spreman početak školske godine, NLB Banka će za svaku kupovinu NLB Visa karticama, na …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *