Otvorene prijave za mlade preduzetnike za program – Nagrada za društvene promjene

Program Nagrada za društvene promjene svečano je predstavljen prošlog mjeseca, a sada su otvorene i zvanične prijave.

Mladi od 14 do 30 godina, koji imaju ideje za društvene biznise i žele da rade na unaprijeđenju zajednice, pozivaju se da prijave svoje projekte do 7. maja.

Svi zainteresovani, mogu se takođe prijaviti na radionicu “Fabrika Ideja”, koja će se održati u tri grada, prijava je obavezna, a broj mjesta je ograničen:

27.03. – Kotor

28.03. – Podgorica

29.03. – Budva

Cilj programa Nagrada za društevene promjene jeste da promoviše društveno preduzetništvo, te da omogući učesnicima da uz pomoć malih i velikih preduzeća, profesionalaca i eksperata iz različitih oblasti djelovanja, pokrene vlastiti društveni biznis. Učešćem na programu mladi preduzetnici dobijaju mentorstvo, edukaciju, umrežavanje sa najvećim kompanijama u Crnoj Gori, prostor za rad tokom procesa inkubacije, a na kraju projekta, najbolje ideje osvajaju početni kapital za razvoj, u iznosu od 1500 EUR, koji uz programsku podršku, obezbijeđuje Erste Banka Crna Gora.

“Nagrada za društvene promjene (Social Impact Award) promoviše znanje i praksu društvenog preduzetništva među europskim studentima i studenticama. To je najveći projekat u Evropi, posvećen studentima/icama, na temu društvenog preduzetništva. Osnovan je od strane Univerziteta za biznis i ekonomiju iz Beča i Impact HUB-a”, kazali su organizaori.

Ukupno dvadeset zemalja su članice internacionalnog projekta Social Impact Award: Austrija, Švicarska, Švedska, Češka Republika, Slovačka, Rumunija, Grčka, Makedonija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Srbija, Rusija, Albanija, Hrvatska, Mađarska, Slovenija, Kosovo, Gruzija, Španija, Tunis i ove godine će mentorstvom i ekukacijom podržati više od 150 ideja za društveno preduzetništvo, od  čega će 60+ ideja dobiti nagrade ukupne vrijednosti više od 100.000 Eura.

Ovaj projekat namijenjen je promociji društvenog preduzetništva sa ciljem da mladi koji žele da pokrenu sopstvene društvene biznise dobiju potrebne alate i podršku i direktno utiču na unaprijeđenje svojih lokalnih zajednica.

Za dodatne informacije o programu možete se obratiti na  [email protected] ili na +381 60 684 06 12.

www.socialimpactaward.me

www.facebook.com/SIAMNE

Check Also

Proizvodi kompanije “Naše voće”, novog crnogorskog brenda, uskoro na policama domacih trgovina

Kompanija Veletex je početkom 2017. godine kupila imovinu zemljoradničke zadruge Župa u stečaju, na dvanaestoj …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *