Blue Coach ekskluziva: Dr Hogan u Crnoj Gori

Kompanija Blue Coach je globalni distributer najveće svjetske firme koja se bavi procjenama ličnosti – Hogan Assessment Systems. Iako smo na našem portalu pisali o Hoganovim procjenama, podsjetimo da Hogan predstavlja vezu između psihologije i biznisa odnosno kakve će biti performanse određenih ljudi na poslu shodno njihovoj ličnosti.

Nakon velikog broja odrađenih procjena i sertifikovanih konsultanata kako u Crnoj Gori tako i u regionu i inostranstvu, Blue Coach je odlučio da 2017. godinu obilježi na pravi način, dolaskom jednog od najuticajnijih psihologa današnjice i osnivačem pomenute kompanije – dr Robertom Hoganom.

Biznis događaj sa dr Robertom Hoganom zakazan je za 18. april 2017. godine u hotelu Hilton u Podgorici.

Gospodin Hogan će održati predavanje na temu “Ličnost, liderstvo i organizaciona efektivnost dok će gospodin Scott Gregory, potpredsjednik Hogan Assessment Systems, nešto više reći na temu “Prepoznavanje visokog potencijala za liderstvo u kompanijama”.

Dr Hogan je vodeći međunarodni autoritet u oblastima procjene ličnosti, liderstva i organizacione efektivnosti. Kao neko ko se protivi stavovima američke psihologije, doktor Hogan smatra da se ličnost najbolje procjenjuje iz perspektive posmatrača (reputacija), a ne učesnika (identitet osobe). Kao posljedica toga, on tvrdi da bi alati za procjenu ličnosti trebalo biti procijenjeni u zavisnosti od toga koliko dobro reputacija (definisana pomoću testova ličnosti) može predvidjeti ponašanje na poslu i u odnosima.

Dr Hogan je doktorirao na Univerzitetu California, Berkeley, specijalizujući se za procjenu ličnosti. Bio je profesor na McFarlinu i predsjednik Odsjeka za psihologiju na Univerzitetu Tulsa 17 godina. Prije toga, dr Hogan je bio profesor psihologije i društvenih odnosa na Univerzitetu Johns Hopkins. Saradnik je Američke asocijacije za psihologiju i Društva za industrijsku/organizacionu psihologiju.

Dr Hogan je autor više od 300 knjiga, poglavlja i članaka u časopisima, uključujući Ličnost i sudbina organizacije (2006). Njegovo nedavno autorstvo, koautorstvo, i zasluge u uređivanju obuhvataju: Vodič za Hogan (2007), Ličnost: Teorije i primjene (2008), Priručnik za psihologiju ličnosti (1997), Rizici naglašavanja pozitivnog (2009), Hoganov inventar ličnosti, Hoganova anketa o razvoju, Inventar motiva, vrijednosti i preferencija, i Hoganov inventar poslovnog rasuđivanja.

Sve informacije vezano za biznis događaj sa dr Robertom Hoganom, možete dobiti putem e-mail adrese [email protected], putem facebook stranice ili na broj +38269826851.

Check Also

Dobre navike koje vode do značajnih ušteda

„Ne mogu sada da mijenjam stil života“, „Toliko brige oko sitnica stvara mi pritisak“, „Sve …

3 KOMENTARI

  1. Jel bjese ono Adzic perjanica ovih metoda i ekskluzivnosti… Nema sto, taman za ponos…sto ce ovo komnpanije koje pate za glorija sistemom menadziranja (epcg, telenor, par dosadnjikavih banaka i sl) ima da bacaju pare na slicne seminare…

  2. Bravo! Jedva cekam da ga cujem uzivo!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *