Za nesaglasne akcionare Trenda 1,6 miliona

Dodajte komentar

Nesaglasni akcionari Zatvorenog investicionog fonda Trend, koji na skupštini akcionara nijesu glasali za plan razvoja fonda, biće isplaćeni po prosječnoj tromjesečnoj vrijednosti akcije fonda, koja iznosi 0.05927219 po akciji, navedeno je na sajtu ZIF Trenda.

Vrijednost je utvrđena kao prosječna vrijednost po akciji za period od 1. oktobra do 31. decembra 2016. godine.

Protiv plana razvoja fonda glasalo je 14,03 odsto nesaglasnih dioničara na drugoj ponovljenoj vanrednoj skupštini akcionara koja je održana 11. januara. Za isplatu nesaglasnih akcionara, u čijem je vlasništvu 26,79 miliona akcija fond treba da obezbijedi 1,6 miliona eura. Zahtjevi za isplatu predaju se do 11. februara, a fond je obavezan da ih isplati u roku od godinu od predaje zahtjeva, odnosno krajnji rok za isplatu je 11. februar 2018. godine.

Za članove nadzornog odbora izabrani su Aleksandar Jovović, Igor Budisavljević, Bojan Kojić, Mesud Delagić, Radomir Rudanović, Skender Elazagić, Veselin Kovač, kao i Vesna Grgurović.

Akcionari su usvojili i izvještaj nezavisnog revizora, kao i program razvoja ZIF Trenda, kojim je, prema nezvaničnim saznanjima “Dana”, predviđen plan za razvoj najznačajnijih posjeda fonda. U prvom redu za hotelski kompleks HTP Trend Korali predviđen je rast vrijednosti kroz rast prihoda. To podrazumijeva unapređenje hotelskih kapaciteta i poboljšanje ponude, što treba da dovede do rasta prihoda.

Takođe, za PLC Morača pripremljen je plan razvoja kroz povećanje kapaciteta i usluga. Fond posjeduje zemljište u Ulcinju, za koje je u planu prodaja, kako bi se oslobodila sredstva za kreditne obaveze koje fond ima prema Heti aset rezolušn, za kredit koji je podignut 2006. godine, kao i za potencijalnu isplatu dividende, ili za nove projekte. Druga opcija je pronalazak partnera koji bi mogli da ulaganjima povećaju vrijednost zemljišta. Fond Trend posjeduje i firmu Trend invest, koja je vlasnik firme Damir projekt, u čijem je vlasništvu zemljište u blizini Zagreba. U planu je prodaja i tog zemljišta.

Za program razvoja fonda glasali su akcionari u čijem je vlasništvu 56,95 miliona akcija.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *