Direktor kompanije “Kasperski” uhapšen zbog veleizdaje

Dodajte komentar

Najveća ruska firma za sajber bezbejdnost “Kasperski lab” saopštila je da je uhapšen njen direktor Ruslan Stojanov, zajedno sa visokim oficirom ruske Federalne službe bezbjednosti (FSB) po optužnici za veleizdaju.

Portparolka firme “Kasperski lab” Marija Širokova rekla je da hapšenje Stojanova nema nikakve veze sa tom firmom i njenim aktivnostima, dodajući da ne zna detalje optužnice, dok je kompanija “Kasperski” saopštila da se slučaj protiv Stojanova ne odnosi na aktivnosti same kompanije.

Zaposleni, koji je bio na čelu tima za istraživanje računarskih incidenata, pod istragom je zbog aktivnosti koje su se dogodile prije njegovog zaposlenja u kompaniji Kaspersky Lab. U ovom trenutku ne posjedujemo dodatne informacije o samoj istrazi. Ovaj događaj neće uticati na rad tima za istraživanje računarskih incidenata u kompaniji Kaspersky Lab”, navodi se u saopštenju kompanije.

Stojanov je prije dolaska u firmu “Kasperski” radio u jedinici za sajber kriminal ruskog ministarstva unutrašnjih poslova, a FSB nije htela da komentariše njegovo hapšenje.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *