Tošibi preti finansijska katastrofa zbog preuzimanja

Dodajte komentar

Japanska korporacija Toshiba mogla bi uknjižiti jednokratni gubitak od više milijardi dolara zbog preuzimanja kompanije iz sektora nuklearne energije u SAD.

U saopštenju tokijske kompanije se navodi da će pomenuti troškovi povezani sa transakcijom iz 2015. godine vjerovatno prouzrokovati “gubitak od više milijardi američkih dolara, što će imati negativan efekat na finansijske rezultate Toshiba-e“, prenosi agencija Frans pres.

Tačan iznos mogućeg gubitka je, kako je saopšteno, još uvjek predmet procjena.

Najnovije saopštenje dolazi nakon što su akcije Toshiba-e izgubile gotovo 12 odsto vrijednosti zbog spekulacija medija u pogledu potencijalnog gubitka.

Potencijalni otpis je, kako poručuju iz Toshiba-e, povezan sa vrijednošću akvizicije u sklopu koje je kompanija Vestinghaus, u većinskom vlasništvu Toshiba-e, preuzela kompaniju “Chicago Bridge&I Stone& Webster”.

Kompanija Vestinghaus je zaključila da će troškovi uveliko premašiti prvobitne procjene od 87 miliona dolara“, navodi se u saopštenju Toshiba-e, i dodaje da će to rezultirati znatno nižom vrijednošću aktive od prvobitno procijenjene.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *