Daliborka Pejović podnijela ostavku

Dodajte komentar

Predsjednica odbora direktora Montenegro Airlinesa Daliborka Pejović podnijela je zahtjev za razrješenje sa te funkcije.

Na poslednjoj sjednici odbora direktora, održanoj 2. decembra, najavila sam prestanak obavljanja funkcije predsjednika odbora direktora skupštini akcionara društva i u skladu sa tim podnijela zahtjev za razrješenje”, kazala je za Dan Pejović.

Ona je pojasnila da će tu funkciju obavljati sve dok je skupština akcionara ne razriješi i dodala da o njenom zahtjevu ne mora da se izjašnjava odbor direktora.

Pejović je na mjesto predsjednika odbora direktora došla polovinom 2013. godine, kada je na toj poziciji naslijedila Zorana Đurišića. Osim pozicije naslijedila je i višemilionski dug preduzeća, ali ga i za tri godine povećala za preko 20 miliona. U 2014. godini gubitak u poslovanju iznosio je 9,5 miliona, godinu kasnije 10,4 miliona, pa je početak 2016. godine dočekan sa ukupnim gubitkom od 60,4 miliona eura. Iznosi gubitaka u 2014. i 2015. godini rekordni su u istoriji nacionalnog avio-prevoznika.

Pejović je za Dan kazala da je zadovoljna urađenim u MA za tri godine.

Od 81 miliona dugova dugoročne obaveze kompanije smanjene su na 38 miliona, potpisani su kod šer ugovori sa Air Serbijom, Er Fransom, a u najavi je potpisivanje sa Etihadom. Realizovan je program ušteda u skoro svim segmentima poslovanja, uz povećanje broja putnika u redovnom i kod šer saobraćaju i popunjenost putničke kabine. Nacionalna avio-kompanija, resursi u koje se od njenog postojanja ulagalo, kao i izuzetno vrijedan kadar u njoj, značaj koji ima za ukupnu privredu, zaslužuje maksimalnu podršku države u svakom pogledu”, izjavila je Pejović.

Ona će nakon odlaska obavljati funkciju poslanika i predstavljati DPS u Skupštini.

Stopostotni vlasnik MA je država, koja dvije godine pokušava da privatizuje preduzeće.

MA je u ovoj godini u dva navrata kasnio sa isplatom zarada po više mjeseci, zbog čega su piloti u dva navrata prijetili štrajkom, prvi put u maju, a poslednji u novembru. Njima se poslednjih sedmica isplaćuju zaostale zarade kako ne bi došlo do štrajka.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *