Poskupljenje struje direktan udar na privredu

Dodajte komentar

Najavljena primjena nove metodologije za određivanje regulatorno dozvoljenog prihoda distributera električne energije dovešće do poskupljenja struje od januara, što bi bio direktan udar na poslovanje preduzeća, ocijenili su iz Montenegro biznis alijanse.

Iz MBA su naveli da bi to bio i udar na konkurentnost preduzeća, u vrijeme kada se preduzimaju mjere u cilju smanjenja trgovinskog deficita.

Ako želimo ekonomski napredak Crnoj Gori, onda moramo djelovati sinergično u tom pravcu. Zato je neophodno, za neko vrijeme, podrediti interese svih poslovnih subjekata koji svojim djelovanjem mogu uticati na ukupnu privredu, opštim interesima“, navedeno je u saopštenju MBA.

U MBA smatraju da je u interesu bržeg razvoja privatnog sektora jedne države neophodno odustati, ili bar za neko pogodnije vrijeme odložiti određene mjere, koje direktno pogađaju njegovo poslovanje.

Suvišno je napominjati da jedino biznis može obezbijediti rast i razvoj ekonomije i kvalitetniji život građana. Mi rezervni privatni sektor nemamo, zato dobro vodimo računa o njegovim interesima. Biznis barijere su ono protiv čega se MBA istrajno, uporno i efikasno bori od svog osnivanja”, naveli su iz MBA

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *