Intesa Sanpaolo u trećem kvartalu s nižom neto dobiti

Dodajte komentar

Italijanska Banca Intesa Sanpaolo u petak je objavila da je u trećem tromjesečju ostvarila neto dobit od 628 miliona eura, što je za 13 posto manje u poređenju s istim razdobljem prošle godine.

Ako se izuzmu uplate u fond pomoći za italijanske banke i u program osiguranja depozita, neto dobit iznosila je 697 miliona eura i bila je za 3,73 posto manja u poređenju s trećim kvartalom 2015. godine, pokazalo je u petak objavljeno poslovno izvještaj italijanske bankarske grupe koja je vlasnica PBZ-a.

Operativni prihodi pali su 2,2 posto, na 4,036 milijardi eura. Operativni troškovi uvećani su pak za 2,8 posto, na 2,117 milijardi eura, pokazao je izvještaj.

Neto prihodi od kamata pritom su smanjeni za 1,5 posto u poređenju s istim razdobljem lani, na 1,859 milijardi eura, dok su neto prihodi od naknada i provizija stagnirali, na 1,745 milijardi eura.

Dobit od trgovanja iznosila je 248 miliona eura, dok je u istom prošlogodišnjem razdoblju iznosila tek milion eura. Prihodi od poslovanja osiguranjem dosegnuli su 258 miliona eura i bili su za sedam posto veći u poređenju s godinom ranije.

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *