Uber revolucija: Umjesto gužve letjećete na posao

Dodajte komentar

Američka kompanija Uber, koja putem android aplikacije nudi usluge prevoza, iznijela je plan razvoja letećeg taksi prevoza.

To bi, kako poručuju iz kompanije, donijelo revoluciju u putovanjima ka poslu ili kući, jer bi vožnju automobilom od dva sata i 12 minuta zamijenila 15-minutna vožnja u vazduhu, prenosi britanski list Dejli mejl.

Izvodljivost ovakve vrste prevoza, Uber je procijenio u studiji na 98 stranica, pozivajući inovatore i preduzetnike da prihvate ideju.

Isto kao što neboderi omogućavaju gradovima da efikasnije koriste ograničen prostor na tlu, urbani avio-prevoz će koristiti trodimenzionalni vazdušni prostor za ublažavanje zagušenja na tlu“, navodi se u tom Uberovom dokumentu.

Mreža malih, elektrčnih aviona koji uzlijeću i slijeću vertikalno će omogućiti brz, pouzdan prevoz između predgrađa i gradova, i na kraju, unutar samih gradova“, dodaje se u tom dokumentu.

Prvo takvo vozilo bi trebalo da bude spremno do 2021. godine, i da se 2026. godine nađe u upotrebi, navodi se u Uberovom planu.

Bloomberg

TAGOVI: ,
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *