Želite stalni boravak u SAD? Dobijte ga na lutriji!

Dodajte komentar

Želite da dobijete stalnu dozvolu boravka u Sjedinjenim Američkim Državama? To može i to na lutriji. A, odgovor na pitanje kako to baš vama može da se desi dobićete u ponedjeljak kada će prezentaciju programa u prostorijama Američkog ugla u Podgorici, održati konzulka u ambasadi SAD-, April Hayne.

“Lutrija za zeleni karton je program Stejt dipartmenta koji privlači milione ljudi širom svijeta u potrazi za boljim životom u Sjedinjenim Državama. Američka vlada svake godine na lutriji izvlači imena 50 hiljada stranih državljana koji kao nagradu dobijaju stalnu dozvolu boravka, poznatiju kao zeleni karton”, saopšteno je iz Američkog ugla.

Registrujete se online i to možete da uradite do 7. novembra do 18h. Učešće u programu je besplatno.

Učesnici koji budu izabrani (“selectees”) moraju zadovoljiti jednostavne ali stroge uslove kvalifikacije diversity vize.  Kompjuter će metodom slučajnog izbora izdvojiti odrđeni broj dobitnika. Diversity vize se dodjeljuju po principu šest geografskih regiona i nijedna zemlja ne može dobiti više od sedam odsto ukupnog broja DV viza dostupnih za jednu godinu.

cdM

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *