Hypo banka promijenila ime i u Bosni

Dodajte komentar

Hypo banke u BiH, u vlasništvu Advent Internationala iz Sjedinjenih Američkih Država i Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD), od juče nose novo ime – Addiko Bank, istaknuto je na jučerašnjoj press-konferenciji u Sarajevu.

U BiH Addiko posluje kroz dvije banke – Addiko Bank d.d. sa sjedištem u Sarajevu i Addiko Bank a.d. sa sjedištem u Banjoj Luci. Sa jakom poslovnom mrežom od 73 poslovnice te širokom mrežom bankomata i POS-ova, Addiko Bank je prisutna u svim dijelovima zemlje.

Danas završavamo proces rebrendinga i u potpunosti poslujemo kao Addiko mreža banaka u BiH, Sloveniji, Hrvatskoj, Srbiji i Crnoj Gori. Završetak rebrendinga je prvi dan naše budućnosti“, rekao je Ulrich Kissing, predsjednik Uprave Addiko Bank AG – holdinga pod kojim posluju Addiko banke u regiji.

Novi identitet banke oslikava i novu poslovnu strategiju usmjerenu na usluge stanovništvu i malim i srednjim preduzetnicima, uz jaku podršku velikim firmama i javnom sektoru.

Kissing je istakao da je na svim tržištima na kojima posluje cilj Addiko banke biti među top pet bankarskih grupacija.

Tržište Bosne i Hercegovine nudi potencijal za ostvarenje ovoga cilja kroz novu strategiju koju smo postavili i fokus na potrebe lokalnog tržišta. Strategija znači donositi odluke, a mi smo odlučili biti drugačiji tj. izabrali smo biti drugačiji. Želimo da klijenti uz Addiko brend vežu jasnoću, jednostavnost i neposrednost“, kazao je Kissing.

On je rekao da Addiko bank ima sve što je potebno za optimističan novi početak. Banka je dobro kapitalizovana udio loših kredita je 10 posto i znatno je manjinego kod ostalih banaka u BiH, a vrlo dobra je pokrivenost depozitima.

Želimo da budemo jako dobri u osnovnim bankarskim uslugama radije nego raditi puno stvari prosječno. Trudićemo se da budemo efikasni i da komuniciramo jednostavno, tako ćemo graditi povjerenje i pozicionirati se kao banka prvog izbora za naše klijente,“ istakla je Sanela Pašić, predsjednica uprave Addiko Bank d.d.

Ona je pojasnila da će se poslovanje banke zasnivati na tri principa, na fokusiranju na bitno, efikasnosti i jednostavnoj komunikaciji.

Između ostalog, banka je značajno smanjila papirologiju, a novi ugovori sa klijentima bit će na manje stranica i razumljiviji za klijente nego do sada. Tako će umjesto dosadašnjih 77 stranica, paket ugovora o kreditima biti sveden na svega 7 stranica.

Novi vlasnici banke, kako je istaknuto na pres-konferenciji, neće spajati dvije odvojene banke u BiH koje postoje u dva entiteta, ali će banka u Federaciji preseliti sjedište iz Mostara u Sarajevo.

Brend Addiko je nastao na osnovu opsežnog istraživanja provedenog među klijentima i zaposlenima, a Banka je na dizajnu novog brenda, pozicioniranju i vizuelnom identitetu sarađivala s zagrebačkom kreativnom agencijom Bruketa&Žinić OM i međunarodnom brend konsultantskom kompanijom Prophet iz Londona.

Indikator

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *