Povlačenje Galaxy Note 7 koštaće “Samsung” više od pet milijardi dolara

Dodajte komentar

Kompanija “Samsung electronics” saopštila je da će povlačenje telefona “Galaxy note 7” koštati oko tri milijarde dolara tokom tekućeg i narednog kvartala, što ukupan trošak povećava na 5,3 milijarde dolara.

Samsung je ranije ove nedjelje već smanjio planiranu dobit za 2,3 milijarde dolara, iznos koji može da ugrozi cjelokupan poslovni dobitak. U tu sumu nisu uračunati troškovi prvog povlačenja pametnog telefona “Galaxy note 7”, navodi agencija AP.

Najveći proizvodjač pametnih telefona na svijetu ima dovoljno kapitala da apsorbuje šok koji je uslijedio posle povlačenje telefona. Menadžment procjenjuje da će generisati prihod od 4,6 milijarde dolara operativnog prihoda u trećem kvartalu ove godine.

Analitičari prognoziraju da se najveći profit može očekivati od Samsungovih kompanija koje proizvode napredne ekrane i poluprovodnike.

Rukovodstvo kompanije je najavio da će napraviti značajne promjene u procesima osiguravanja kvaliteta. Južnokorejska kompanija Samsung saopštila je da trajno prekida proizvodnju pametnog telefona “Galaxy note 7” zbog bezbjednosti kupaca.

Samsung je počeo da povlači taj model telefona pošto su se neki od njih zapalili tokom punjenja, vjerovatno zbog problema s litijumskom baterijom.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *