Izvršni direktor Microsofta Satya Nadella

Microsoft u Evropi povećava investicije u Cloud na tri milijarde dolara

Generalni direktor Microsofta Satya Nadella izjavio je Dablinu da je ta kompanija više nego udvostručila svoj kapacitet u oblaku u Evropi u posljednjih godinu dana, te da je do sada uložila više od tri milijarde američkih dolara širom kontinenta.

“Nove investicije u Cloudu pomažu klijentima da stvaraju inovacije u svojim industrijama i premjeste svoje poslovanje u “oblak”, te da ostvare potreban suverenitet, sigurnost i usklađenost evropskih podataka. Nastavljamo sa značajnim ulaganjima u infrastrukturu oblaka kako bismo zadovoljili rastuću potražnju evropskih kupaca i partnera”, kazao je Nadella.

Microsoft je, kako prenosi Fena, objavio da planira da ponudi Microsoft Azure, Office 365 i Dynamics 365 iz više podatkovnih centara u Francuskoj početkom 2017. Uz to, investicije u podatkovne centre u Holandiji i Irskoj, koji se i dalje šire, zajedno s lokacijama u Austriji i Finskoj, omogućavaju kompaniji da zadovolji očekivanu potražnju kupaca u Evropi i ponudi im veću mogućnost za digitalnu transformaciju njihovih organizacija kroz Cloud.

Kao doprinos raspravi o važnosti oblaka, Microsoft je publikovao i knjigu “Cloud za javno dobro” koja sadrži 78 preporuka za javne politike u 15 kategorija kako bi se povećalo povjerenje u te tehnologije.

Turneja se nakon Dablina nastavlja u Parizu, Berlinu i Londonu tokom čega će se vodeći ljudi Microsofta susresti s klijentima, partnerima, developerima i predstavnicima vlada iz evropskih zemalja.

Više o knjizi “Cloud za javno dobro”, kako je saopšteno, dostupno je na sajtu Microsofta.

Check Also

Dobre navike koje vode do značajnih ušteda

„Ne mogu sada da mijenjam stil života“, „Toliko brige oko sitnica stvara mi pritisak“, „Sve …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *