Lukšić direktor PWC-a za region

Dodajte komentar

Bivši premijer i šef diplomati je Igor Lukšić u novom je radnom angažmanu direktor je kompanije PricewaterhouseCoopers (PwC) za Jugoistočnu Evropu.

Sa te pozicije je učestvovao i na konferenciji Engleski i razvoj u srijedu u Podgorici.

Lukšić je krajem avgusta povukao kandidaturu za generalnog sekretara Ujedinjenih nacija zbog lošeg plasmana u dva kruga nezvaničnog glasanja u Savjetu bezbjednosti UN.

Lukšić, koji je ekonomista i u PwC-u zadužen za region, posao operativno obavlja iz Crne Gore.

PwC je multinacionalna kompanija, sa sjedištem u Londonu, za usluge računovodstvenog, poreskog i poslovnog savjetovanja, specifičnog za pojedine industrije.

Prema podacima sa sajta kompanije, PwC je sa kancelarijama u 157 zemalja i više od 220.000 ljudi, među vodećim konsultantskim firmama u svijetu. PwC je jedna od četiri najveće revizorske kuće u svijetu Kompanije Crnoj Gori je često angažuju za reviziju finansijskih izvještaja o poslovanju. PwC predstavlja mrežu društava članova unutar PricewaterhouseCoopers International Limited, od kojih je sva
ko zasebno i nezavisno preduzeće.

Igor Lukšić je bio premijer pola mandata, od decembra 2010. do decembra 2012. Potom je u Vladi Mila Đukanovića bio potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih poslova i evropskih integracija. Vlada je odlučila krajem 2015. da Lukšića kandiduje za generalnog sekretara UN. Đukanović je to objavio nakon sjednice Vlade, ističući da su predstavnici izvrsne vlasti preliminarno razgovarali sa nekoliko zemalja i dobili pozitivno mišljenje o Lukšićevoj kandidaturi. Lukšić je tada rekao da je ponosan što će svoju zemlju predstavljati, nakon 12 godina javnog iskustva, otvaranja pregovora sa EU i pozivnice za NATO.

(Cijeli tekst pročitajte u današnjim Vijestima)

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *