Dragan Darmanović privremeni šef trezora

Dodajte komentar

Pravnik Dragan Darmanović biće i dalje vršilac dužnosti generalnog direktora Direktorata za državni trezor u Ministarstvu finansija, odlučila je juče Vlada.

To je ključno mjesto u Ministarstvu finansija budući da se preko trezora obavljaju sve uplate i isplate državnog novca.

Za v.d. generalnog direktora Direktorata za državni trezor u Ministarstvu finansija, određuje seDragan Darmanović, diplomirani pravnik, do postavljenja generalnog direktora ovog direktorata u skladu sa zakonom, a najduže do šest mjeseci“, piše u Predlogu odluke.

Ministar finansija, na osnovu člana 45a Zakona o državnoj upravi, predložio je Vladi Crne Gore da odredi na mjesto v.d. generalnog direktora Direktorata za državni trezor Dragana Darmanovića, diplomiranog pravnika.

U predlogu je naveo da imajući u vidu dosadašnji radni angažman Darmanovića, te odredbe Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o državnoj upravi, predlaže da Vlada odrediDarmanovića za v.d. generalnog direktora Direktorata za državni trezor, do postavljenja generalnog direktora u skladu sa zakonom, a najduže do šest mjeseci“, zaključuje se u Predlogu.

Istovremeno, Vlada je produžila za najduže šest mjeseci v.d. mandat Milanki Otović, aktuelnoj direktorici Direktorata za imovinsko pravne poslove u Ministarstvu finansija.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *