Potpuno drugačiji: Volkswagen za novo, električno doba (foto, video)

Dodajte komentar

Volkswagen je, uoči otvaranja Salona automobila u Parizu, predstavio svoju viziju elektromobilnosti. Ambasador nove ere je model I.D., još u konceptnoj verziji, koji pokazuje novi i drugačiji Volkswagen, koji nema gotovo ništa zajedničko s trenutnim modelima, izvijestio je list Finance.

Ovaj automobil će se pojaviti na tržištu 2020. godine, paralelno s novom generacijom golfa, koja će takođe biti potpuno drugačija od dosadašnjih modela.

I. D. je drugačiji ne samo zbog električnog motora 125 kilovata snage i baterijskog sklopa koji će omogućiti doseg od 400 do 600 km. To će biti prvi Volkswagen izgrađen na potpuno novoj MEB osnovi (modularni električni pogon), kod koje će se potpuno izgubiti karakteristična prednja maska, koja u ovom trenutku krasi sve Volkswagenove modele.

https://www.youtube.com/watch?v=pnB0MGt2piU

U putničkoj kabini I.D. će, prema obećanjima popularne automobilske marke, ponuditi potpuno novo iskustvo otvorenog prostora sa dimenzijama passata, a s vanjskim dimenzijama golfa.

U 2025. godini će I. D. ovladati potpuno automatizovanom vožnjom, s u tom načinu rada volan će biti ugrađen u armaturnu ploču. Do tada, Volkswagen je najavio godišnju prodaju milion električnih automobila, a prognoze je popravio nadole za dva do tri miliona. Tada će imati u ponudi čak 30 potpuno električnih automobila koji će biti izgrađeni na novoj osnovi.

3 1 2

 

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *