Kada je preopterećen, „iPhone7“ šišti?

Dodajte komentar

Osobe koje su već nabavile najnoviji Appleov“model pametnog telefona „iPhone7“ žale se na čudan defekt uređaja – kada je procesor telefona maksimalno opterećen, počinje potmulo da šišti.

Buku koji proizvodi „iPhone 7“, kada je na primjer aktivno nekoliko aplikacija u istom trenutku, prvi je primijetio Stiven Haket sa sajta 512 piksels, a uslijedilo je mnoštvo sličnih žalbi putem društvenih mreža.

Korisnici strahuju da je uzrok pregrijavanje koje je kod „Samsungovog“ modela „Galaxy note 7“ dovelo do zapaljenja baterije tokom punjenja. Ipak, situacija nije toliko drastična i ne šište svi uređaji.

Neki korisnici tvrde da nisu primijetili ništa slično, čak ni kad su telefon stavili pod maksimalno opterećenje. Zato mnogi kažu da je problem u nekoj seriji uređaja, a ne u dizajnu.

Kako navode stani mediji, riječ je o vrsti zvuka kod visokog napajanja procesora ili praktično bilo kog elektronskog dijela. Zvuk se može javiti kada je čip je pod velikim opterećenjem, a novi smartfon „iPhone 7“ u sebi ima moćni čip A10, koji vjerovatno doprinosi buci.

Kompanija je odbila da komentariše navode, ali je ponudila da zamijeni telefon Stivenu Heketu, koji je prvi primijetio problem.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *