Predstavnici IRF-a posjetili preduzeće “Intermezzo MN” DOO Podgorica

Dodajte komentar

Predsjednik Odbora direktora IRF-a, dr Zoran Vukčević, danas je sa svojim saradnicima posjetio preduzeće “Intermezzo MN” DOO Podgorica, čiji je osnivač g-din Esmin Suljević, koji je po Programu kreditiranja visokoškolaca otpočeo sopstveni biznis.

Investitor Esmin Suljević završio je Studije na Fakultetu sporta i tjelesnog odgoja u Sarajevu. Kako  nije bio u mogućnosti da se zaposli u struci,  g-din Suljević  je svoj dalji radni angažman nastavio  u ugostiteljstvu. U početku je skoro pet  godina radio kao menadžer u preduzeću “Casa del caffe” u  Bijelom Polju,  zatim je pola godine obavljao posao konobara u Njemačkoj, a nakon toga je manje od 2 godine radio kao  menadžer u restoranu  “Lanterna” u  Podgorici.

Suljević se nakon dugogodišnjeg iskustva u ugostiteljstvu odlučio da preuzme ‘stvar u svoje ruke’ i da uz kreditnu podršku IRF-a u iznosu od 10.000€, za investicioni projekat „Adaptacija i nabavka opreme caffe restorana”, pokrene sopstveni biznis otvaranjem caffe restorana.

U ugostiteljskom objektu „Intermezzo MN“ asortiman proizvoda obuhvata hranu –  pice, sendviče, peciva, palačinke, omlete i kolače, a osim hrane u ponudi se nalaze sve vrste osvježavajućih napitaka, kao  i razne vrste cijeđenih sokova.

IRF je, po Programu kreditiranja visokoškolaca, odobrio 18 projekata u iznosu od preko 400.000€, dok je velika zainteresovanost ove ciljne grupe dodatno podstakla IRF da na teritoriji Crne Gore organizuje edukativne seminare za visokoškolce pod nazivom “Možeš i ti”.

Cilj IRF-a je da kroz beskamatnu kreditnu liniju podstakne što veći broj mladih ljudi da uzmu ‘stvar u svoje ruke’ i svoju egzistenciju riješe pokretanjem privatnog biznisa i time postanu ekonomski nezavisni.

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *