Zemljište “Radoja Dakića” sada vrijedi 57 miliona eura

Dodajte komentar

Osnovnom sudu u Podgorici dostavljena je nova procjena preostalog zemljišta bivše fabrike mašina “Radoje Dakić” koju su sada vještaci procijenili na oko 57 miliona eura, saznaju “Vijesti” nezvanično iz nekoliko izvora.

Prije nekoliko mjeseci sudija Osnovnog suda Ivana Becić zadužila je vještake Milanku Popović i Marka Radunovića da obave novo vještačenje, u kojem je kao vještak geodetske struke učestvovao i Lazar Vukadinović. Raniji nalazi vještaka su se razlikovali, pa je zato naložena nova procjena. Popovićeva je 2013. procijenila imovinu fabrike na 81 milion eura, a Radunović godinu kasnije na 51 milion, ali bez objekata.

Izvor “Vijesti” navodi da u novoj procjeni nema 24.000 kvadrata zemljišta koje su prodate prethodnih godina, kao i da nije procijenjena vrijednost objekata, jer to nije bilo u opisu zadatka vještaka.

Bivši radnici “Radoja Dakića”, njih oko 1.800, prema izvršnim sudskim presudama potražuju više od 50 miliona eura, što bi trebalo da naplate nakon sudske prodaje preostalog zemljišta.

Bivši radnici, danas povjerioci nakon ljetošnje pauze, okupili su se ponovo juče ispred zgrade Vlade u znak protesta što se više od deset godina ne izvršava njihova pravosnažna presuda.

Predsjednik Koordinacionog odbora povjerilaca Milan Vukčević kazao je da svi putevi vode do Vlade, jer nju čine prije svega ljudi, a ne zgrade.

Sprovođenje propisanog ne odnosi se samo na državu već i na građane. Zato imamo aktivan odnos i izražavamo nezadovoljstvo već sedam godina ispred sjedišta Vlade. Zbog nespro vođenja sudske odluke već deset godina nam nije odgovoreno“, kazao je “Vijestima Vukčević nakon protesta.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *