Philipsova inovacija – monitor koji blokira potencijalne hakere

Dodajte komentar

Philips i njihov partner za monitore MMD na sajmu IFA u Berlinu će ove nedjelje prikazati niz novih inovativnih monitora.

Najveći od njih će zasigurno okupirati i najviše pažnje, a radi se o 40-inčnom Brilliance zakrivljenom monitoru s 4K rezolucijom. U prodaji će biti krajem godine.

Ono što navode kao prednost je jednaku udaljenost gledanja od njegovih uglova kao i od sredine ekrana. Uz njega biće i novi X7 zakrivljeni monitor bez okvira koji dolazi u dijagonali od 34 inča i formatu 21:9. Podesiv je po visini i prikazuje sliku Quad HD rezolucije, a takođe u prodaju stiže krajem godine. Najnoviji Ultracolor monitor prikazuje još veći spektar boja od 85-95% NTSC spekra u odnosu na tipičnih 72 posto.

Za razliku od prilagodbe ravnoteže boja kroz mijenjanje postavki softvera, Ultracolor tehnologija djeluje kroz stvarnu hemiju u panelu koju omogućavaju inovativne prilagodbe uzoraka boja”, kaže Stefan Sommer, direktor marketinga i poslovnog upravljanja u MMD-u.

Na sajmu ćemo vidjeti i prvi Philipsov 27-inčni monitor koji je opremljen pop-up web kamerom, za koji kažu da blokira potencijalni špijunski upad hakera kamerom koja se aktivira samo kada je to potrebno, a inače je skrivena u okviru monitora.

 

TAGOVI: ,
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *