Ovi će hobiji sjajno izgledati u vašem CV-u

Dodajte komentar

Biografija služi kao vaša poslovna lična karta i važno je u njega unijeti prave vrijednosti koje će vam pomoći da se istaknete među brojnim drugim prijavama. Osim dosadašnjem iskustvu i obrazovanju, sve se više pažnje daje i ostalim poljima koje morate ispuniti na svom obrascu za CV.

Dodajući hobije u biografiju, dijelite i nešto drugačije aspekte vaše ličnosti koje će cijeniti brojne moderne kompanije. U nastavku smo zbog toga izdvojili nekoliko hobija koje će brojni poslodavci smatrati itekako poželjnim dijelom vaše svakodnevnice.

Joga
Smirenost i kontrola – ovo su dvije karakteristike svih onih koji praktikuju jogu. Joga nas uči kako da ostanemo smireni i fokusirani čak i u najstresnijim situacijama, a to su vještine koje je itekako poželjno imati u radnom okruženju.

Ekstremni sportovi
Volite da pomjerate granice, disciplinovani ste, ne bojite se nepoznatog i volite rizik– ovo su vještine koje su zajedničke svima onima koji vole ekstremne sportove. Svaku od ovih vještina će poslodavci prepoznati kao itekako poželjne kod svojih zaposlenih.

Video produkcija i fotografija
Ovo su vještine koje će biti poželjne u gotovo svakom poduzeću, a vaše poznavanje editovanja fotografija ili snimanja videa koristiće u kreiranju raznih marketinških sadržaja.

Bavljenje sportom
Timski rad, liderske vještine i snalažljivost su zajedničke svima onima koji se bave sportom. Ne samo da sport podrazumijeva i vašu promociju zdravog života, nego vas uči i vrijednostima koje se cijene i u radnom okruženju.

Blog
Ukoliko vodite blog, imate sjajna saznanja o tržištu, marketingu i odnosu s potrošačima. A koja kompanija ne bi cijenila vaše mogućnosti da putem online sadržaja dobijete nove klijente?

Sviranje instrumenata
Fokus, predanost i disciplina su zajedničke svima onima koji su svirali klasičnu gitaru ili violinu. A ukoliko te vještine steknete još od djetinjstva, sjajno ćete ih implementirati i u radne zadatke koje dobijete.

Vrtlarenje
Ukoliko ste strastveni zaljubljenik u cvijeće, vrtlarstvo ili uzgajate voće i povrće, pokazujete i veliku ljubav prema prirodi, što će takođe biti itekako korisna i prepoznata osobina u brojnim kompanijama.

Manager

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *