Elephone S7: Telefon koji nema ivice ekrana sa cijenom ispod 100 dolara

Dodajte komentar

Približava se vrijeme kada će se novi i prilično zanimljivi Elephone S7 pojaviti u prodaji. Ko ne bi htio da ima smartfon koji je imitacija Samsungovog Galaxyja, no po neuporedivo nižoj cijeni. A karakteristike? Vrlo zanimljive.

Telefon će imati 5,5 inčni ekran Full HD rezolucije od 1920 x 1080 tačaka, a kao što možete vidjeti na slici ispod zaista neće imati ivice ekrana. Lijeva i desna ivica su blago zaobljeni, a ekran se proteže skroz do kraja. Biće zanimljivo vidjeti ovaj uređaj uživo. Očekujemo kako će imati i neku zaštitu za ekran.

3333

Smartfon će raditi na MediaTekovom 10-jezgrenom Helio X20 na 2,3 GHz, uz 4-jezgrenu Mali-T880 MP4 na 880 MHz, a imaće 3 GB RAM-a i 32 GB interne memorije. Na raspolaganju će vam biti i kamere od 8 MP i 16 MP, dolazi u tamno plavoj i tamno zelenoj boji, tako da ove slike nisu slučajnost.

Prodaja počinje idući mjesec, u septembru, pojaviće se u više verzija, a osnovni model će koštati manje od 100$, uvjeravaju nas u kompaniji. Zanima nas i cijena jačeg modela, nadamo se da ćemo i to ubrzo saznati.

Ono što ne znamo je li ovo konfiguracija jačeg ili slabijeg modela, pretpostavljamo kako će se razlikovati u radnoj i internoj memoriji.

aa

b

Izvor: Računalo

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *