Niži PDV za ugostitelje: Antiustavni zakon koji privileguje pojedince

Dodajte komentar

Uvođenje niže stope poreza na dodatu vrijednost na određene kategorije ugostiteljskih objekata, nedavno usvojeno u Skupštini, je diskriminatorna mjera kojom se narušava ekonomsko pravilo jednakih uslova za sve učesnike tržišne utakmice, smatraju u Socijaldemokratskoj partiji (SDP).

Predstavnici ove stranke kazali su da Ustav propisuje zabranu svake vrste diskriminacije i podsticanje neravnopravnog, monopolskog i dominantnog položaja na tržištu, te da je, shodno tome, riječ o antiustavnom zakonu kojim se u privilegovan položaj dovode pojedini investitori.

Upravo je konkretan efekat takve odredbe stavljanje u podređen položaj ubjedljivo najvećeg broja ugostitelja i turističkih privrednika, a obezbjeđivanje povlašćenog položaja za nekoliko taj kuna u turističkoj privredi” naveli su u SDP.

Na ovaj način, kako su dodali, Demokratska partija socijalista sa takozvanim partnerima još jednom demonstrira viziju “razvoja” koja najčešće podrazumijeva kršenje elementarnih principa vladavine prava i osnovnih ekonomskih zakonitosti.

Dnevne novine

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *