Poslovni gubitak Er Srbije preko 45 miliona eura?

Dodajte komentar

Pokret „Dosta je bilo – Saša Radulović“ tvrdi da je Er Srbija, kada se oduzmu subvencije, u 2015. godini ostvarila gubitak od 45 miliona eura.

Er Srbija, odnosno JAT, je pod rukovodstvom premijera Vučića, njegovog poslovnog arhitekte Siniše Malog i Etihada, u 2015.godini, kada se izuzmu subvencije, ostvario poslovni gubitak od preko 45 miliona eura. Kada ovom iznosu dodamo poslovni gubitak od 75 miliona eura koji je Er Srbija ostvarila u 2014.godini, dolazimo da gubitaka Er Srbije od 120 miliona eura za vreme mandata sada tehničke vlade“, navodi se u saopštenju pokreta DJB.

kako su naveli iz ovog pokreta, gubitak bi bio veći za 20 miliona eura da nije došlo do značajnog sniženja cijena nafte i goriva.

To na žalost nije bilo dovoljno da se zakrpi izuzetno loše poslovanje. Od preuzimanja JAT- sredinom 2013. godine do danas, Er Srbija je, kada se izuzmu subvencije, ostvarila poslovni gubitak od 159 miliona eura“, navode u saopštenju.

Oni dalje navode da su država Srbija i njeni poreski obveznici, zaposleni i penzioneri su u 2015. godini godini “častili” Er Srbiju i Etihad subvencijom teškom 49 milion eura, što uz subvenciju od 71 miliona eura u 2014.godini ukupno iznosi 120 miliona eura.

Ovim subvencijama se u finansijskim izvještajima sakriva poslovni gubitak Er Srbije i prikazuje kao dobit. Er Srbija je u 2015. godini samo za iznajmljivanje polovnih aviona platila 21 milion eura što je za 6 miliona eura više nego 2014. godine, pretpostavlja se Etihadu, i u njih, tuđu imovinu, investirala još preko 6 miliona uz 8 miliona investiranih 2014.g. Finansijski izvještaji ne objelodanjuju koliko je novca potrošeno na novi menadžment JAT-a, kao ni koliko je plaćeno Etihadu za konsalting. Za isto vrijeme, broj zaposlenih u Er Srbiji je povećan sa 1298 na 1393.”, navode u saopštenju.

Ekonomske vesti

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *