Ukradeno 65 miliona dolara bitkoina, obustavljeno trgovanje

Dodajte komentar

Glavna bitkoin berza sa sjedištem u Hongkongu obustavila je trgovanje, pošto su hakeri navodno ukrali 65 miliona dolara virtuelne valute, što je izazvalo sunovrat vrijednosti te digitalne novčane jedinice za preko 20 odsto.

Bitfineks berza je saopštila da je suspendovala sve transakcije nakon što je otkriveno da su bitkoini nekih klijenata ukradeni, javlja agencija AFP.

Danas smo otkrili da je probijen sigurnosni sistem zbog čega smo morali da obustavimo kompletno trgovanje na Bitfineksu, da zaustavimo sva polaganja depozita preko tokena, kao i povlačenja sredstava sa Bitfineksa”, dodaje se u saopštenju objavljenom sinoć na internet stranici ove berze.

“Sprovodimo istragu vezano za upad u sistem kako bi se utvrdilo šta se dogodilo… Razmotrićemo različite opcije za rješavanje problema gubitaka koje su pretrpjeli kupci kasnije tokom istrage”, piše u saopštenju.

Kompanija je zamolila za strpljenje dok traje istražni postupak.

Bloomberg news je izvestio da je haker uzeo sa platforme 119.756 bitkoina, ili oko 65 miliona dolara po sadašnjim cijenama.

Vrijednost ove vrlo volatilne valute pala je danas na ispod 482,82 dolara sa jučerašnjeg nivoa od 603,06 dolara, prema podacima Bloomberg news, ali je danas popodne po azijskom vremenu porasla na 539,53 dolara.

Ekonomski

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *