Aerodrom Tivat prvi put s preko milion putnika u jednoj godini

Dodajte komentar

Kroz oba crnogorska aerodroma od početka godine do sredine jula prošlo je 603.972 putnika, preko graničnih prelaza evidentirano oko 5,5 miliona putnika, a bilježi se i povećan broj vozila i plovila.

Tokom prvih šest mjeseci ove godine državnu granicu je prešlo više putnika i vozila nego lani, a bilježi se i rast broja vazduhoplova i plovila, potvrđeno je Pobjedi.

Aerodrom Tivat prvi put u istoriji će, prema najavama prevoznika, preći cifru od milion opsluženih putnika na godišnjem nivou.

To je Pobjedi saopštila Milica Babić, portparolka Aerodroma Crne Gore, na osnovu uporednih podataka, trenda interesovanja i broja aviona i putnika koji su prošli preko tivatske vazdušne luke od početka godine.

Samo tokom prvih 10 dana jula zabilježeno je rušenje svih rekorda na oba aerodroma. Rast prometa saobraćaja na Aerodromu Podgorica bio je 33 odsto, a na tivatskom 24 procenta kazala“, je Babić.

Kada se rezimiraju cifre za prvih pola godine, odnosno u periodu od 1. januara zaključno sa 10. julom, u porastu je i promet aviona na podgoričkom aerodromu devet odsto, a na tivatskom osam odsto više letilica.

Tokom navedenog perioda kroz oba crnogorska aerodroma prošlo je 603.972 putnika, što je 11 odsto više nego u istom periodu prošle godine. Promet putnika na Aerodromu Podgorica veći je za 14 odsto (opsluženo je 377.440 putnika što je za 47.335 putnika više), dok rast saobraćaja na Aerodromu Tivat iznosi šest odsto (opsluženo 291.635 putnika, što je za 17.768 putnika više).

Novi letovi

Ukupno 11 novih kompanija leti ka tivatskom aerodromu, dok ka Podgorici letove organizuju četiri nove kompanije ove godine.

Prema podacima koje je saopštila Milica Babić, posljednje dvije godine avioni Rajanera saobraćaju ka Podgorici, dok posljednjih mjesec dana Isidžet leti ka Tivtu i to iz Mančestera i Londona. Vizeir počinje sa letovima krajem avgusta kazala je Babić.

Ona je precizirala da su njihove linije uticale na rast saobraćaja, ali da su tome, pored niskobudžetnih, doprinijele i druge kompanije koje saobraćaju.

(Cijeli tekst pročitajte u Pobjedi)

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *