Apple i Microsoft – najcijenjenije kompanije na svijetu

Novo istraživanje koje je sproveo Future Brand, kompanija specijalizovana za prikupljanje i analizu podataka o kompanijama širom svijeta, pokazuje da su Apple i Microsoft trenutno vodeći brendovi kada je u pitanju rangiranje bazirano na osnovu globalne percepcije.

Future Brand je analizirao percepciju snage kompanije i fokusirao se na top 100 kompanija na bazi tržišne kapitalizacije, gde je ukupno 3000 potrošača iz 17 zemalja davalo rejting za svaki brend sa brojnim faktorima koji su bili uključeni. Apple je tako uspio da zauzme prvo mjesto na listi nakon što je prošle godine bio drugoplasirani iza Google-a koji je sada dio Alphabeta (21. na listi).

Microsoft je sada drugi, dok je prošle godine zauzeo prvo mjesto. Južnokorejski Samsung se nalazi na trećem mjestu što je najveći skok jedne kompanije, budući da je prošle godine zauzimao 33. poziciju. Ukoliko pitate učesnike studije, Apple prednjači u pogledu inovacija, autentičnosti, individualnosti i zadovoljstva, ali se takođe mogu poboljšati kada je u pitanju upravljanje resursima i poštovanje.

Microsoft funkcioniše dobro kada je u pitanju namjena, ljudi, povjerenje i inovacije, ali nije impresivan kada je u pitanju zadovoljstvo, upravljanje resursima i poštovanje.

Benchmark

Check Also

Deutsche Bank: Ogroman dug povećava rizik od nove finansijske krize

Svjetski bruto domaći proizvod vratiće se na nivo prije pandemije do sredine 2021. godine nakon …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *