Zakon o PDV-u: Raj za investitore pakao za građane

Dodajte komentar

Poslanici se nijesu izjašnjavali o Predlogu izmjena i dopuna Zakona o porezu na dodatu vrijednost dok se ne obavi rasprava o amndmanima odlučeno je na jučerašnjem plenarnom zasijedanju.

Predlagač zakona poslanik Predrag Sekulić (DPS) rekao je da bi stope PDV-a trebalo smanjiti velikim hotelima, kako bi Crna Gora bila konkurentnija turistička destinacija, odnosno bolje pozicionirana u odnosu na region.

Predloženi amandman ne odnosi se samo na strane investitore, već i na domaće“, rekao je Sekulić.

Nezavisni poslanik Mladen Bojanić rekao je da bi taj amandman doveo do situacije da se građanima uvedu nove takse kako bi se punila državna kasa.

Pravi se raj za strane investitore i noćna mora za crnogorske građane“, saopštio je Bojanić.

Obrad Gojković je kazao da su trebali da razmatraju i Institut Igalo i šta to znači za njega

Poslanik Aleksandar Damjanović (SNP) je kazao da se predloženim amandmanom predviđa smanjenje stope PDV-a hotelima sa pet zvjezdica na primorju, odnosno sa četiri i više na sjeveru Crne Gore, odnosno da se na taj način utiče na smanjenje prihoda države od PDV-a i izlazi se u susret velikim investitorima.

Skupština je juče usvojila izmjene i dopune više ekonomskih zakona, među kojima i Zakona o stečaju, izmjene i dopune Zakona o porezu na dobit preduzeća, te izmjene i dopune Zakona o osiguranju, administrativnim taksama, preuzimanju akcionarskih društava i raftingu. Usvojeni su i predlozi Zakona o strateškoj procjeni uticaja na životnu sredinu, o integrisanom sprečavanju i kontroli zagađivanja životne sredine, o zaštiti prirode. Usvojeni su i zakoni o mirnom rješavanju radnih sporova, zabrani zlostavljanja na radu, o reprezentativnosti sindikata, o Fondu rada, te zakoni o notarima, o centralnom registru stanovništva, o državnom pečatu i pečatima državnih organa.

Dan

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *