Novac od prodaje hotela Onogošt biće isplaćen u oktobru ili novembru

Stečajni upravnik najavio je da će isplata biti u oktobru ili novembru, kad se završe preostali sudski postupci.

Prihod od prodaje nikšičkog hotela Onogošt, u iznosu od 1,11 miliona eura, biće akcionarima istoimenog Hotelsko-turističkog preduzeća u stečaju isplaćen tek u oktobru ili novembru, kazao je juče Vijestima stečajni upravnik Ranko Radinović.

Posljednji hotel ovog turističkog preduzeća prodat je u aprilu ove godine nikšićltoj kompaniji Comp Comerc, u vlasništvu Ranka Jovovića, a od prethodnih prodaja mali akcionari HTP-a Onogošt računaju na isplatu i dodatnih 500.000 eura.

Pojedini akcionari hotelskog preduzeća prethodnih dana su zvali “Vijesti” i tražili informaciju kada će početi isplata preostalog iznosa od oko 1,6 miliona eura.

Akcionarima je do sada isplaćeno četiri miliona eura prihodovanih od prodaje imovine. Prije isplate preostalog dijela novca čekam na završetak nekoliko postupaka čiji ishod želim prvo da vidim. Po mojoj procjeni u oktobru ili novembru biće obavljena ta isplata. Ne želim da žurim sa tom isplatom prije nego što se završe preostali sudski postupci, među kojima ima jedna veoma ozbiljna parnica“, rekao je Radinović.

U HTP Onogošt je klasični stečaj uveden 23. marta 2012. godine, a stečajna uprava izmirila je ranije sva dugovanja iz prvog isplatnog reda za stalno zaposlene radnike od novca dobijenog od prodaje hotela Nikšić u Sutomoru.

U okviru hotelskog preduzeća ranije je pored nikšićlcog i sutomorskog hotela poslovao i hotel Teuta, u Risnu, koji je takođe prodat iz stečajne mase.

Od te prodaje akcionarima je isplaćeno najviše novca.

Vijesti

Check Also

Monteput: Za nepuni mjesec, auto-putem prošlo 293.000 vozila, ukupan prihod 1.131.086 eura

Od početka naplate putarine na auto-putu “Princeza Ksenija” pa sve do ponoći 15. avgusta, prošlo …

Leave a Reply

Your email address will not be published.