Zvanično: Addiko bank je novi brend pod kojim će poslovati Hypo Group Alpe Adria AG

7 komentara

Addiko Bank je novi brend pod kojim će dosadašnja Hypo Group Alpe Adria AG početi poslovati od 11. jula u Crnoj Gori i na ostalim tržištima.

Novi vizuelni identitet koji je otkriven danas odslikava novu poslovnu strategiju banke, njeno jedinstveno pozicioniranje, ali iznad svega, njenu posvećenost poboljšanju i promjeni načina na koji smatramo da bankarstvo treba da se radi, a koji se ogleda u – jasnom, jednostavnom i direktnom bankarstvu i bankarskoj usluzi. “Jasno, jednostavno i direktno bankarstvo” podvlači želju Banke da se uhvati ukoštac sa velikim izazovom bankarstva danas kada se ritam modernog života ubrzava, a ljudi žele jednostavnije proizvode i uslugu koja je praktična i bez komplikacija. Addiko banka je svjesna da bankarstvo mora postati praktičnije i više se uskladiti sa potrebama klijenata. Ovo je princip na kome planiramo da ubuduće gradimo našu banku. Iz tog razloga će Addiko banka nuditi manje proizvoda i učiniti izbor jednostavnijim. Iz tog razloga ćemo imati manje formulara i učiniti bankarstvo bržim, zato će nam trebati manje vremena da nađemo rješenje za naše klijente, kazali su iz banke.

U tom cilju, Addiko banka će se fokusirati na bitno, efikasno pružati uslugu i komunicirati jednostavno, jer su ovo tri ključna stuba “jasnog, jednostavnog i direktnog bankarstva”; svedenija ponuda proizvoda i usluga, efikasnije procedure i procesi i jednostavnija komunikacija sa klijentom u fokusu.

Jasno, jednostavno i direktno bankarstvo opisuje kako želimo da drugi vide Addiko brend, šta nudimo našim klijentima i što nas razlikuje od konkurencije. Strategija znači napraviti izbor. Znači da smo namjerno izabrali da budemo drugačiji i odlučili smo da budemo jasni, jednostavni i direktni. Želimo da budemo banka koja ispunjava obećanja direktno, brzo i efikasno. Samo tako možemo uživati povjerenje naših klijenata. Samo tako možemo postati banka koja se preferira. Priznajemo da moramo da budemo bolji. Zbog toga smo izabrali da idemo sa kreativnim pristupom koji se direktno odnosi na oblasti u kojima možemo da se poboljšamo”, izjavio je Ulrih Kising, glavni izvršni direktor Addiko Grupe.

Addiko brend je rezultat razvojnog procesa koji je prošao kroz nekoliko faza, a nastao je na osnovu detaljnog istraživanja sprovedenog među klijentima i zaposlenima, zahvaljujući kome je definisana pozicija brenda, koja je direktno okrenuta klijentima i odslikava vrijednosti na kojima oni žele da se njihova Banka temelji.

“Sa rebrendiranjem ne mijenjamo samo ime i vizuelni identitet, već je to sveobuhvatna pozitivna promjena. Svjesni smo da se bankarstvo smatra suviše komplikovanim i sporim i želimo da to promijenimo, da ga pojednostavimo i da se fokusiramo na ključne proizvode i postizanje  efikasnosti. Znamo da treba još da radimo da bismo to postigli, ali upravo zato se mijenjamo, tako da naš pristup bude jasniji, jednostavniji i direktniji. Novi brend je simbol ove transformacije i početak izgradnje bolje banke. Jasne, jednostavne i direktne banke na koju klijenti i zaposleni mogu biti ponosni, dodao je Kristof Šoen, glavni izvršni direktor Addiko banke u Crnoj Gori.

Novi brend, pozicioniranje i vizuelni identitet Banke je osmišljen u saradnji sa hrvatskom kreativnom agencijom “Bruketa&Žinić” i globalnom konsultantskom agencijom za rebrendiranje “Prophet”, a intenzivna i jarka crvena boja Addiko brenda je takođe boja jasnog, jednostavnog i direktnog bankarstva.

Novi brend je znak pozitivne promjene jer predstavlja prvi dan naše budućnosti. I kao takav, on je ključni dio naše poslovne strategije koja je prvenstveno fokusirana na stanovništvo i mala i srednja preduzeća. Pokretanje novog brenda nije kraj projekta rebrendiranja, već početak uzbudljivog putovanja na kome ćemo unaprijediti naše usluge, proces kreditiranja, ključne indikatore poslovanja, unaprijediti našu digitalnu ponudu i izgraditi novu, fokusiraniju i efikasniju banku. Našu banku i banku naših klijenata“, zaključio je Kising.

Podijeli ovaj članak
7 Komentara
  • Da nije tuzno bilo bi smijesno. Ovaj rukovodeci kadar ce je odvesti u bankrot. Promjena imena ne moze da opere sve pogresne poteze koje zele na ovaj nacin da prebrisu. Zasigurno ce propasti i treba svako normalan da bjezi podalje od ove banke. Nestrucnost i pohlepa njihova glavna obiljezja

  • Photo govori puno vise od ove gomile rijeci— previse otuznih faca koje nesto potpisuju, zele ostaviti utisak bahate srece, a izgledaju kao da su dosli sa sahrane, kao sto jesu uz dodatni zacin da su toj sahrani dobrano kumovali…

  • Procitati u Vijestima jedan skoro pa smijesan intervju sa glavnim izvrsnim direktorom. Mora da su novi vlasnici potpuno neznaveni za bankarstvo da prave slicne pogreske strateskih razmjera.
    Ali, vaznije- nije tacno da se dopunama Zakona o CHF-u uvodi institut retroaktivnosti, jedina neodrziva argumentacija nasih osiljenih advokata koji su odsutni iz struke a bankarstvo uopste ne poznaju i ne uvezuju Zakon o bankarstvu sa Zakonom o obligacionim odnosima i sa odredbama losih poslovnih praksi i nedoradjenih proizvoda kojima je cilj bio da prevare. Obicni spin, jer banka nije primijenila zakon prethodne godine, pa ce je sad cak i nasi nikakvi poslanici morati privesti poznaniju prava. Ali kakva banka takvi poslanici koji se bave takvom bankom.

    Steta samo da agencija koja vodi kampanju da se negativni rejtin banke smanji u CG javnosti misli da ovakvi intervjui imaju smisla, a realno nemaju jer upravo je sustina u losem radu nesposobnih izvrsnih direktora i ko zna kojih politicara iz Austrije. Ali, izgleda da je EBRD taman krenuo tim zaudarajucim tragom.

    A neto trosak od deset miliona ne obuhvata ukupni trosak za sve kredite koji su vec bili dobrano rezervisani, ali i tu je valjda bio potreban dobar spin da se povjeruje strancu koji se pokazao na lokalnom nivou znacajno slabiji od bilo kojeg domaceg bahacenja. Pa da ima bilo kakvu jaku strukovnu reputaciju, bar bi jednom Udruzenje banaka bilo korisna institucija za podrsku bankarskim rjesenjima.

  • Mila dok si primala 4cifrenu platu tamo sve je bilo dobro pa si sad progledala? Dobro je kad si ti pametnija od Adventa i EBRDa a oni vlasnici 10tak banaka po svijetu. Odmori malo puna si safre izadji na vazduh ne laj protiv svakog bivseg poslodavca. Da si neki kadar ne bi ih toliko nanizala. Licemjerko.

    • Interesantno je kako za svakog svog bivšeg poslodavca imate isti ton, razumijevanje i kvalitet riječi jer vas ni jedan od njih ne želi nakon isteka ugovora. Zar je moguće da su baš svi nestručni i grešni, a Vi uvijek korektni i u pravu?

  • Dosta je sitnih slova i skrivenih namera. U koliko zajista imare transparentne namere rado cu vam se pridruziti jer imam 25ogodisnje iskustvo u bankarstvu. Hvala

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *