Jugopetrol ulaže 20 miliona eura u zaštitu okoline

1 komentar

Jugopetrol će u naredne tri godine uložiti 20 miliona eura u modernizaciju svojih objekata, izjavio je izvršni direktor te kompanije Andreas Triantopulos u razgovoru za Pobjedu.

Najveći dio toga novca, kako je naglasio, ide u zaštitu okoline.

‘To će biti najveća investicija u Crnoj Gori u ekologiju i zaštitu okoline i u bezbjednost zaposlenih, klijenata i imovine, jer ćemo primijeniti najnovije domaće i svjetske standarde. Osim toga, značajno ćemo unaprijediti tehničko-tehnološke procese i osavremeniti naše objekte ” najavio je Triantopulos.

U toku je, kako je kazao, prvi projekat, koji se odnosi na redizajn 33 od ukupno 42 benzinske pumpe, koliko Jugopetrol ima u Crnoj Gori.

U ovaj projekat će biti uloženo 15 miliona eura. Benzinske pumpe iz naše maloprodajne mreže izgrađene su prije tri, četiri, a neke i prije pet deceni- ja. Osim promjene vizuelnog identiteta, predstojeće ulaganje podrazumijeva znatno važnija rješenja, koja se odnose na zaštitu okoline i zaposlenih i veću bezbjednost” rekao je Triantopulos.

Kontrolni centar u Baru

Vjerujemo da će prestati pljačke naših pumpi nakon instaliranja ove tehnologije” kazao je Triantopulos.

U terminal u Baru će, kako je najavio, biti uloženo tri miliona eura. Projekat obuhvata izgradnju potpuno novog autopunilišta sa takozvanim podnim punjenjem cistijerni, sistemom za povraćaj isparenja benzina u tečno stanje i najsavremenijom mjernom opremom za praćenje i mjerenje zaliha goriva. Podno punjenje sa sistemom za povraćaj isparenja je najsavremeniji evropski način utovara cistijerni i značajan je iskorak u zaštiti okoline, povećanju bezbjednosti i zaštiti ljudi i dobara.

Jugopetrol planira da uloži još dva million eura u modernizaciju avio servisa na aerodromima u Podgorici i Tivtu.

‘Nabavili smo dvije, a planiramo kupovinu još dvije cistijerne za tankovanje aviona sa najmodernijom tehnologijom,od kojih svaka košta pola miliona eura” rekao je Triantopulos.

Objasnio je da imaju i po dva nešto starija kamiona na oba aerodroma, koja su opremili modernom tehnologijom, tako da će na svakom aerodromu imati po četiri vozila za tankovanje aviona, čime će postići nivo usluge koja se može mjeriti sa najvećim aerodromima u svijetu.

Sve oko tankovanja avi-ona je skupo, jer mora biti besprekorno radi bezbjed-nosti putnika i osoblja. Helenik petroleum grupa ima osiguravajući ugovori koji pokriva milijardu dolara osiguranja za njegove klijente” kazao je Triantopulos.

(opširnije u Pobjedi)

Podijeli ovaj članak
1 Komentar
  • Sve je ovo za pohvalu, ali da nije mozda pro aktivna reakija na nalaze poreskih organa iz prosle godine a koji su mozda dotakli prihoda ostvarenih u CG, a koji ovdje nisu evidentirani nego napalceni ko zna gdje… E to onda nije kvalitetno odgovorno poslovno ponasanje.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *