Akva park u funkciji od naredne nedjelje, posao za 140 radnika

Nepovoljni vremenski uslovi i neriješene administrativne procedure odložiće prijem prvih posjetilaca akva parka na brdu Topliš iznad Budve, čije je zvanično otvaranje zakazano za danas.

U kompaniji Aquaterra solutions, koja realizuje ovaj projekat vrijedan 13 miliona eura, očekuju da će građane moći da ugoste tokom sljedeće nedjelje.

Loše vrijeme je uticalo na dinamiku građevinskih radova, ali ćemo ih završiti do subote. Nadamo se da će u narednih pet do sedam dana biti završene i administrativne procedure i da ćemo dobiti upotrebne i radne dozvole kako bismo mogli da počnemo rad“, rekao je Dnevnim novinama Sahret Hajdarpašić, član odbora direktora Aquaterra solutions.

Angažuju 140 sezonaca

Dugoočekivani akva park prostire se na 41.800 kvadrata, a obuvata niz zabavnih i uzbudljivih vodenih atrakcija tobogana i bazena, dječiji dio sa više od 50 atrakcija, restoran, tri bara, dječji kafić, prodavnicu, foto-kabinu i druge atraktivne sadržaje. Dnevni kapacitet akva parka je 6.000 ljudi.

Za narednu godinu planiramo novitete, već je naručeno nekoliko novih tobogana. Imamo zonu od 80 ari koja će za 2017. biti aktivirana, kao još jedan od sadržaja akva parka“, naveo je Hajdarpašić.

Njegova kompanija godišnje će za zakup zemljišta Opštini Budva plaćati 240.000 eura, a tokom sezone zapošljavaće 140 radnika, odnosno njih 20 tokom cijele godine.

Otvaranjem akva parka i unapređenjem ponude Budve zadovoljni su i u lokalnoj turističkoj organizaciji, čija direktorka Jelena Rađenović ističe da će novi sadržaj uticati na produženje sezone.

Podrška investitoru

Sa aspekta obogaćivanj a turističke ponude, izuzetno smo zadovoljni što će se o Budvi opet govoriti u superlativu, ovakav projekat može bitno uticati i na produženje turističke sezone, što je cilj svih zaposlenih u turističkoj privredi. Turistička organizacija opštine Budva, investitorima i vlasnicima će uvijek biti pouzdan partner u svakoj vrsti promocije, jer naš zadatak jeste da prepoznamo vrijednosti turističkog proizvoda i da ga učinimo što dostupnijim ciljnoj javnosti“, poručila je Rađenović.

Cijene uskladili sa troškovima

Komentarišuću visinu cijena ulaznica, Hajdarpašić je kazao da su one usklađene sa troškovima koje njegova kompanija ima u pogledu održavanja i funkcionisanja akva parka.

“Veliki su troškovi za vodu, struju, održavanje, isplatu obaveza prema radnicima. Trudili smo se da cijene uskladimo tako da svima budu pristupačne, a i niže su nego na plažama“, ocijenio je Hajdarpašić, dodajući da će imati posebnu ponudu za porodice i organizovane grupe.
CIJENE ULAZNICA
Odrasli (od 130 cm) cijeli dan (od 10-19h) 20 eura
Odrasli (od 130 cm) 4 sata 16 eura
Djeca (100-130 cm) cijeli dan (od 10-19h) 15 eura
Djeca (100-130 cm) 4 sata 12 eura

Check Also

EBRD želi da postane većinski zelena banka

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) planira u idućih pet godina da usmjeri više …

One comment

  1. Đurović Jovana

    Na koji način mogu da se prijavin za posao kod Vas?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *