Pet besplatnih mogućnosti interneta koje će vas oduševiti

Dodajte komentar

Granice koje je internet ukinuo omogućuju nam da komuniciramo i učimo isto što i neko s potpuno drugog kontinenta. Na njemu postoje brojne mogućnosti, aplikacije i korisne ili pak zabavne stranice.

Prenosimo vam listu stranica koje će vas zabaviti, pomoći vam pri sticanju novih veština ili unapređivanju onih koje već posjedujete, i to potpuno besplatno.

1. Samouništavajuća e-mail adresa

Sve više stranica traži otvaranje korisničkog naloga kako bi se pristupilo njihovom sadržaju. Za to je, naravno, potrebna e-mail adresa. Nažalost, korisnik je nakon otvaranja naloga često bombardovan ogromnom količinom iritantnih promotivnih e-mailova. Kako bi doskočili tom problemu, stranica 10 Minute Mail nudi otvaranje privremene e-mail adrese pomoću koje se možete prijaviti na razne newslettere, popuste i slično, a koja će se automatski deaktivirati nakon 10 minuta.

2. Ambijentalni zvukovi za svaku priliku

Ako ste pod stresom, treba vas pokrenuti ili opustiti. Ako vam jednostavno treba neka zvučnu pozadina za obavljanje svakodnevnih zadataka, na stranici A Soft Murmur pronaći ćete sve potrebno.

3. Naučite bilo koji jezik

Stara poslovica kaže: koliko jezika govoriš, toliko vrijediš. Sa stranicom Duolingo više nećete imati problema prilikom sporazumijevanja na stranom jeziku. Ne čudi da je nazivaju besplatnim kamenom iz Rozete.

4. Starinske igrice

Ako vas hvata nostalgija za prvim konzolama poput Sege i Nintenda i igricama, obavezno svratite na SEGA, SNES I NES emulator. Sati zabave su zagarantovani.

5. Uhvatite se u koštac sa finansijama

Pripadate li većini koja na kraju mjeseca mora dva puta da obrne svaki dinar, posjetite finansijsku stranicu Mint. Na njoj možete kreirati svoj sopstveni budžet, pratiti koliko i na šta točno trošite svoj novac, a možete pronaći i neke vredne finansijske savjete.

B92

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *